Verdion har säkrat ett förvärv för brownfield-utveckling av modern logistik i Malmö
Hem HÅLLBAR UTVECKLING Verdion har säkrat ett förvärv för brownfield-utveckling av modern logistik i Malmö

Verdion har säkrat ett förvärv för brownfield-utveckling av modern logistik i Malmö

Publicerat av: Redaktionen

Verdion, utvecklare av logistikfastigheter över hela Europa, tillkännagav idag att bolaget har säkrat ytterligare ett förvärv till sin växande logistikutvecklingsportfölj i Sverige.

Den förvärvade fastigheten ligger i industriområdet Fosie i sydöstra Malmö och erbjuder utvecklingsmöjligheter på en 50 000 kvm stor tomt i nära anslutning till E6/E65.

Verdion kommer att spekulativt utveckla ett toppmodernt stadsnära logistiklager på 28 000 kvm i en enda byggnad, som kan delas upp i fyra enheter, med beräknat färdigställande under Q2/Q3 2026.

Den nya anläggningen kommer att innefatta lager-, kontors- och entresolutrymmen, med fokus på genomgående hög hållbarhet och att uppnå certifieringsnivå BREEAM Excellent.

Under de senaste tre åren har Verdion säkrat nya utvecklingsmöjligheter i Rosersberg, Södertälje, Göteborg och Jӧnkӧping. Bolagets första projekt i södra Sverige var att utveckla en skräddarsydd anläggning åt biltillverkaren BMW, för att stödja dess distribution av bildelar på den nordiska marknaden. Verdions nordiska portfölj inkluderar även tillgångar i Köpenhamnsområdet och på Jylland.

Verdion har säkrat ett förvärv för brownfield-utveckling av modern logistik i Malmö”Att säkra brownfield-tillgångar för stadsnära logistik är en viktig del av vår tillväxtstrategi i Norden. Därför var den här möjligheten, i nära anslutning till Malmös transportnätverk, attraktiv för oss. Öresundsregionen är den största konsumentmarknaden i Norden och med det etablerade läget i Fosie och nuvarande efterfrågan förväntar vi oss ett stort intresse inför färdigställandet,” säger Fredrik Salman, Investment Manager på Verdion.

Linklaters och PWC var rådgivare åt Verdion.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>