Epiroc vinner sin största order någonsin för digitala lösningar för att stärka gruvsäkerhet och produktivitet i Chile
Hem HÅLLBAR UTVECKLING Epiroc vinner sin största order någonsin för digitala lösningar för att stärka gruvsäkerhet och produktivitet i Chile

Epiroc vinner sin största order någonsin för digitala lösningar för att stärka gruvsäkerhet och produktivitet i Chile

Publicerat av: Redaktionen

Epiroc, en ledande produktivitets- och hållbarhetspartner för gruv- och anläggningsindustrin, har vunnit en flerårig order som är dess största någonsin för digitala lösningar, från gruvbolaget Codelco i Chile.

Paketet med avancerade digitala lösningar kommer att stärka säkerheten och produktiviteten vid koppargruvan El Teniente.

Epiroc vinner sin största order någonsin för digitala lösningar för att stärka gruvsäkerhet och produktivitet i ChileCodelco, världens största kopparproducent, har beställt en kombination av digitala lösningar som bland annat kommer att optimera hanteringen av maskinflottan och malmproduktionen, visa var människor och maskiner befinner sig under jord, samla in maskinprestandadata, samt hjälpa till att undvika fordonskollisioner. Lösningarna kommer att användas i El Tenientes verksamheter både under jord såväl som i dagbrott.

Det femåriga projektet värderas till cirka MSEK 250, och den första fasen bokades under fjärde kvartalet 2023 till ett värde om cirka MSEK 50.

“Digitala lösningar blir allt viktigare för att säkerställa att gruvbolagen kan nå sin fulla potential när det gäller säkerhet och produktivitet”, säger Helena Hedblom, Epirocs VD och koncernchef. “Codelco har länge legat i den tekniska framkanten, och vi är glada över att kunna fortsätta att stödja dem när de ytterligare förbättrar sin digitalisering för att garantera operatörssäkerhet och maximera effektiviteten i driften”.

Epiroc, genom sin division Digital Solutions, erbjuder ett brett utbud av digitala lösningar som förbättrar gruvbolagens verksamhet. Med denna order uppgraderar Codelco sina befintliga digitala lösningar och adderar ett system för att undvika kollisoner samt får möjligheten att samla in maskinprestandadata.

“Vi är stolta över att utöka vårt partnerskap med Codelco när de avancerar på sin digitala resa. Vi tillhandahåller ett agnostiskt ekosystem för applikationer som främjar uppkoppling, automation, säkerhet och produktivitet”, säger Paul Bergström, chef för Epirocs Digital Solutions-division.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>