Pantrekord på Sysavs återvinningscentraler
Hem MILJÖ Sysavs återvinningscentraler hade pantrekord förra året

Sysavs återvinningscentraler hade pantrekord förra året

Publicerat av: Redaktionen

Förra året pantades över tio miljoner burkar och flaskor i Pantamera Express-automaterna på Sysavs återvinningscentraler.

Donationerna till välgörande ändamål var också rekordhöga.

De senaste tre åren har antalet flaskor och burkar som pantas i storpantmaskinerna Pantamera Express på Sysavs återvinningscentraler mer än fördubblats.

Trenden har gått stadigt uppåt de senaste åren – från 5,1 miljoner under 2019 till 10,5 miljoner under 2022.

–Att material kan återvinnas och bli en ny resurs igen är högt prioriterat för Sysav och för att det ska vara möjligt måste vi hjälpas åt. Därför känns det väldigt roligt att vi har så engagerade besökare på våra återvinningscentraler och att återvinningen i detta fall går spikrakt uppåt, säger Patrik Lövgren områdeschef på Sysav.

Sysavs besökare har också varit mer generösa med donationer än tidigare – under 2022 donerades över 300 000 kronor, främst till UNHCR och Radiohjälpen/Musikhjälpen.

Ny storpantmaskin på Norra hamnen återvinningscentral

Redan 2015 fick Sysav sin första storpantmaskin på Norra Hamnen återvinningscentral vilket även var en av Sveriges första. De senaste åren har åldern på maskinen börjat ta ut sin rätt, vilket innebar en del driftstörningar. Så det var med glädje maskinen byttes ut under 2022 – både för personalen men framför allt för våra kunder.

Pantrekord på Sysavs återvinningscentralerHär finns alla storpantmaskiner på Sysavs återvinningscentraler
  • Bunkeflo återvinningscentral, Malmö
  • Gastelyckans återvinningscentral, Lund
  • Norra hamnens återvinningscentral, Malmö
  • Hedeskoga återvinningscentral, Ystad (öppnades 2021)

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>