Nordic Capital blir majoritetsägare i Foxway, en ledande aktör inom cirkulära IT-tjänster
Hem HÅLLBAR UTVECKLING Nordic Capital blir nu majoritetsägare i Foxway, en ledande aktör inom cirkulära IT-tjänster

Nordic Capital blir nu majoritetsägare i Foxway, en ledande aktör inom cirkulära IT-tjänster

Publicerat av: Redaktionen

Nordic Capital har tecknat ett avtal om att förvärva en majoritetsandel i Foxway, en ledare inom cirkulära IT-tjänster.

Företaget grundades 2009 och har sedan dess, med fokus på återbruk, konsekvent arbetat för att göra cirkularitet till en självklar del av hela värdekedjan med ambitionen att driva på branschens omställning.

Nordic Capital kommer tillsammans med Foxways ledning samt den nuvarande ägaren Norvestor, att fokusera på att öka tillväxten ytterligare, expandera internationellt och därmed även accelerera branschens utveckling mot ökad hållbarhet.

Foxway är ett snabbväxande europeiskt företag med säte i Sverige och kontor runt om i Europa samt närvaro i Asien och USA. Företaget, vars cirkulära tjänster hjälper företag och organisationer i över 100 länder att bli mer hållbara i sin användning av IT-produkter, tar hand om 1,5 miljoner enheter årligen. Genom att återta använd IT-utrustning, reparera den och genomföra uppgraderingar, hjälper Foxway företag och organisationer att minska sina klimatavtryck. Under 2022 undveks utsläpp på 120,948 ton CO2e tack vare Foxways affärsmodell.

Foxway är väl positionerat att möta en ökad global efterfrågan på både hållbara och digitala lösningar. Allmänna marknadstrender och en större efterfrågan från företag och organisationer att minska sina klimatavtryck, förväntas att accelera företagets tillväxt och driva på den hållbara utvecklingen. Flera intressanta affärssamarbeten och uppmärksammade förvärv i Spanien, Sverige, Estland, Norge, Danmark, Tyskland och Storbritannien förstärker Nordic Capitals tro på Foxways affärsmodell och långsiktiga strategi. Företaget har uppvisat stabil tillväxt över tid, med en omsättning på 7,6 miljarder kronor för 2022 och över 1,000 anställda i åtta länder.

Nordic Capital och Norvestor kommer tillsammans med Foxways ledning att hjälpa företaget att fortsätta på sitt framgångsrika spår. Nordic Capital har mer än 30 års erfarenhet av att stötta innovativa, internationella företag i att växa, och har under lång tid fokuserat på att investera i snabbväxande bolag med hållbara och cirkulära affärsmodeller.

Martin Backman, vd på Foxway: ”Vi är glada att få med oss Nordic Capital som partner på vår resa och stolta över våra medarbetare som har byggt upp en branschledare inom cirkulära IT-tjänster i Europa. När vi nu får tillgång till värdefull internationell erfarenhet och expertis, är jag övertygad om att vi kommer kunna stötta fler kunder globalt att integrera hållbara lösningar i deras verksamheter. Genom våra egna servicecenter skapar Foxway ett komplett ekosystem för IT-enheter och leder industrins utveckling i en mer hållbar riktning.”

Joakim Andreasson, Managing Director, Nordic Capital Advisors: “Vi har imponerats av Foxways utveckling i en bransch med stor potential och intressanta möjligheter. Nordic Capital har lång erfarenhet av att investera i företag där affärsmodellens kärna på olika sätt handlar om återbruk och ökad hållbarhet.Vi ser fram emot att bidra med sektorexpertis och kunskap för att Foxway ska kunna nå sin fulla potential och bli en världsledare inom hållbara och cirkulära IT-tjänster. Med fokus på förvärv, expansion och genom att utveckla  organisationen vidare kommer Foxway att vara ledande i branschens hållbara omställning.”

Nordic Capital blir majoritetsägare i Foxway, en ledande aktör inom cirkulära IT-tjänsterHenning Vold, Partner Norvestor: “Det har varit ett nöje att arbeta med Martin och teamen på Foxway sedan 2019 och tillsammans driva på utvecklingen att företag integrerar cirkulära och hållbara IT-tjänster i sina affärsmodeller. Vi är glada att välkomna Nordic Capital som majoritetsägare och samarbetspartner, och är övertygade om att deras ’track-record’ och erfarenhet från att arbeta med företag med hållbarhetsprofil som siktar på att expandera internationellt är en optimal lösning för Foxway. Vi ser fram emot att fortsätta stötta bolagets nästa tillväxtfas.”

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>