Tech Mahindra mottar dubbel A-ranking för ledarskap i hållbarhet enligt CDP
Hem ENERGI Tech Mahindra mottar dubbel A-ranking för ledarskap i hållbarhet enligt CDP

Tech Mahindra mottar dubbel A-ranking för ledarskap i hållbarhet enligt CDP

Publicerat av: Redaktionen

Som det enda indiska företaget meddelade idag den ledande leverantören av tjänster för digital transformation, Tech Mahindra, att de säkrat en dubbel A-ranking för ledarskap i hållbarhet från CDP, en ideell organisation med syfte att mäta företags transparens och prestanda när det gäller klimatförändringar och vattensäkerhet.

CDP har den största miljödatabasen i världen, och organisationens resultat används i stor utsträckning för att driva investerings- och upphandlingsbeslut mot en koldioxidfri och hållbar framtid.

Erkännandet från CDP är ett resultat av Tech Mahindras framsteg mot att uppnå sina hållbarhetsmål, som bland annat innefattar koldioxidneutralitet till 2030 och nettonollutsläpp till 2035, tillsammans med betydande ansträngningar inom förnybar energiförsörjning och vattenbesparingsinitiativ.

– Jämfört med 2022 såg vi en ökning med 24 procent i transparens från företagen när det gäller hållbarhetsrapportering. Det visar att allt fler företag tar den viktiga roll de spelar för att säkra en klimatneutral framtid på allvar, säger Sherry Madera, VD för CDP.

Som en del av arbetet för att ta itu med klimatförändringarna strävar Tech Mahindra efter att öka andelen förnybara energikällor till 90 procent till 2030. Bolaget har gjort betydande framsteg, vilket bland annat resulterat i certifieringar från organisationer som Indian Green Building Council (IGBC) och Leadership in Energy and Environmental Design (LEED).

– Tech Mahindras konsekventa erkännande på CDP:s A-lista, som nu sträcker sig över flera år och kategorier, återspeglar vårt engagemang för att ta itu med globala utmaningar. Vi vidtar åtgärder för att minska vår miljöpåverkan genom att implementera hållbara metoder, minska koldioxidutsläppen, spara vatten och investera i förnybar energi, säger Sandeep Chandna, Chief Sustainability Officer på Tech Mahindra.

Tech Mahindra mottar dubbel A-ranking för ledarskap i hållbarhet enligt CDP

CDP använder sig av oberoende metoder för att göra sina bedömningar som därefter ligger till grund för rankingen som går från A till D i tre olika kategorier. Några av de faktorer som vägs in i bedömningen är företagens hantering av miljörisker och uppvisande av bästa praxis kopplat till miljöledarskap. Tech Mahindra har konsekvent erkänts på CDP:s “A”-lista sedan 2014 för klimatförändringar.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>