Telia är branschens mest hållbara varumärke
Hem HÅLLBAR UTVECKLING Telia är branschens mest hållbara varumärke inom telekom i Europas största studie

Telia är branschens mest hållbara varumärke inom telekom i Europas största studie

Publicerat av: Redaktionen

Svenska konsumenter har för tolfte året i rad utsett Telia till det mest hållbara varumärket inom telekom i Europas största studie om hållbarhet, Sustainable Brand Index.

Studien undersöker i vilken utsträckning som konsumenter kopplar samman varumärke med hållbarhetsarbete.

Hållbarhetsarbete inom Telia handlar om mer än miljö. Det hänger samman med digitalisering, som skapar förutsättningar för ett mer hållbart samhälle. Både genom ett effektivt och hållbart nyttjande av naturresurser och genom att koppla samman företag och människor, oavsett var de befinner sig.

Telia är branschens mest hållbara varumärke– Ett hållbart digitalt samhälle inkluderar alla, och det innebär att säkerställa tillgång till både uppkoppling och digitala färdigheter. Därför erbjuder Telia Sveriges bästa nät samtidigt som vi arbetar för att trycka tillbaka det digitala utanförskapet och öka tryggheten på nätet. Genom konceptet Mer Digital hjälper vi fler seniorer att dra nytta av digitala tjänster, och med Mobilkörkortet guidar vi barn och föräldrar till en trygg start på nätet. Initiativ som dessa bidrar till att fler kan ta del av vårt digitala samhälles alla möjligheter. Det är en viktig fråga för oss, säger Anders Olsson, VD Telia Sverige.

För att skapa en hållbar vardag för människor, företagare och samhället i stort pågår en rad initiativ som är integrerad i Telias strategi och verksamhet, här följer några exempel:

Resan till noll – Telia har antagit ambitiösa miljömål och ska till år 2030 vara helt koldioxidneutralt genom hela värdekedjan och inte heller ge upphov till något avfall. Resan till noll utsläpp och noll avfall är kärnan i vårt miljöarbete och inkluderar utsläpp hos såväl leverantörer som kunder.

Det miljöcertifierade och klimatneutrala nätet – Telia är den första miljöcertifierade mobil-, bredbands- och fastnätsoperatören i Sverige enligt ISO 14001-standarden. Efter många års arbete med att minska våra koldioxidutsläpp har vi nu också klimatkompenserat de utsläpp vi fortfarande orsakar i vår egen verksamhet, till exempel genom affärsresor och med företagsfordon.

El märkt med Bra Miljöval – Telia är Sveriges första operatör med el märkt med Naturskyddsföreningens Miljöval. Det innebär att all el är förnybar och att elproduktionen lever upp till högt ställda krav om hänsyn till miljö, klimat, djur, växter och människor. Dessutom är elanvändningen i stort sett samma som för 20 år sedan, trots att vi gått från 2G till 5G och det idag skickas 40 gånger mer data genom näten.

Digital inkludering – För att minska det digitala utanförskapet ser vi till att fler äldre och små lågdigitala företag får hjälp med att öka sina digitala förmågor och arbetssätt. Det i samverkan med kommuner via initiativen Bli Digital för företagare och det prisbelönta Mer digital för seniorer.

Digital förälder & trygga barn – Vi satsar på att hjälpa familjen och bidra till en bra start på barnens digitala liv. Bland annat via initiativet Mobilkörkortet, som vi tillsammans med Friends lanserat för att stötta både barn och deras föräldrar till en trygg start på nätet. Telia stöttar också Bris med kommunikationstjänster, som gör det möjligt för barn att få hjälp dygnet runt varje dag på året.

Telias Mobilrörelse – Telia har infört en hållbar mobilrörelse; Panta mobilen, Laga mobilen (Care and Repair) och Begagnad mobil. Ett cirkulärt ställningstagande där ingen mobil ska glömmas bort och alla ska kunna återbrukas eller återvinnas, oavsett märke eller skick. Telia tar hand om mobilen oavsett var i livsrörelsen den befinner sig för kunden.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>