Tēnaka och Orange Business i samarbete för restaurering av korallrev
Hem MILJÖ Tēnaka och Orange Business i samarbete för restaurering av korallrev

Tēnaka och Orange Business i samarbete för restaurering av korallrev

Publicerat av: Redaktionen

Orange Business och Tēnaka, en organisation som arbetar med att återställa och skydda marina ekosystem över hela världen, har inlett ett samarbete för att skala upp restaureringen av ett korallrev som ligger i ett marinskyddat område i koralltriangeln i Malaysia.

Den restaurering av korallrev som Tēnaka arbetar med bidrar till att skydda och bevara kritiskt viktiga och utrotningshotade djur och växter, samtidigt som arbetet stödjer de omgivande kustsamhällenas ekonomiska oberoende, när det gäller livsmedelssäkerhet och sysselsättning kopplat till turism och fiske.

Genom partnerskapet bidrar Orange Business till att accelerera Tēnakas digitala transformation, vilket gör Tēnakas dagliga verksamhet mer effektiv.

Med hjälp av AI-baserad dataanalys ger Orange Business Tēnaka tillgång till helt automatiserade datauppsättningar, som hanterar allt från insamling till visualisering.

Det datadrivna tillvägagångssättet i nästan realtid förbättrar kapaciteten i Tēnakas verksamhet. Datan och bilderna som samlas in levereras direkt till forskarna på land. Det här innebär att forskarna kommer få tillgång till datan dygnet runt och de kan därmed frigöra mer tid till att arbeta med att faktiskt återställa korallrevet.

Vetenskaplig övervakning av korallrev

Tēnaka och Orange Business i samarbete för restaurering av korallrev

Projektet, som orkestreras av Orange Business, möjliggörs av en Yucca-labb marinforskningsstation. Denna består av en undervattensövervakningsenhet, med vattentäta 360°-kameror, som i sin tur är kopplade till en soldriven flytande boj som både kan bearbeta och överföra data.

Forskningsstationen är ansluten till det lokala 4G-mobilnätet genom ett Orange Business SIM-kort. Anslutningen överför dagligen bilder till en Microsoft Azure-klient, som hanteras av Orange Business. Orange Cyberdefense hanterar dataöverföringen genom Netskope SSE-teknik och NewEdge-infrastruktur.

I molnet analyserar sedan en AI-algoritm, som Orange Business har utvecklat, bilderna. Algoritmen känner automatiskt igen och kvantifierar de olika arterna av fiskar, ryggradslösa djur och megafauna som finns i reven.

Orange Business involverar även sitt ekosystem av partner i projektet: Netskopes program For Good, tillhandahåller säkerhetsplattformen och designen, medan Microsoft bidrar med gratis Azure-krediter som en del av sitt Startups Founders Hub-program.

  • Att återuppliva havet är en av de lösningar som bidrar mest till att mildra krisen som berör klimatet och den biologiska mångfalden, förklarar Anne-Sophie Roux, grundare av Tēnaka. Genom Orange Business teknik får vi tillgång till viktig expertis som är nödvändig för att skala upp vår verksamhet och påverkan globalt.
  • Vi ville vara en del av lösningen för att lösa en miljöutmaning, säger Kristof Symons, CEO International, Orange Business. Våra anställda världen över stödjer därmed Tēnaka i dess inspirerande initiativ för att bevara och rehabilitera ekosystemen i korallreven – ett projekt där vår teknik och våra digitala tjänster verkligen kan göra skillnad och skapa en positiv påverkan.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>