Tips om hur du maximerar prestandan hos din eldrivna entreprenadmaskin på vintern
Hem TRANSPORT Tips om hur du maximerar prestandan hos din eldrivna entreprenadmaskin på vintern

Tips om hur du maximerar prestandan hos din eldrivna entreprenadmaskin på vintern

Publicerat av: Redaktionen

Med Volvo CE:s eldrivna anläggningsmaskiner kan du lita på att du har kraften och prestandan för att få jobbet gjort även i minusgrader.

Här följer några av våra bästa tips för att optimera din kompakta eldrivna maskins prestanda under vintern.

‘Hur påverkas elektriska entreprenadmaskiner när temperaturen sjunker?’ är en fråga vi hör mycket.

Precis som med vilket fordon eller maskin som helst där hyttvärmen är på, så påverkas energiförbrukningen. I dieseldrivna maskiner kommer detta givetvis att vara bränsleförbrukningen och för elmaskiner är det batteritiden som påverkas.

Sju tips för att optimera prestandan hos din elektriska entreprenadmaskin:

1. Förvara maskinen inomhus över natten när temperaturen sjunker

Om möjligt rekommenderar vi att du förvarar din maskin inne över natten när det blir kallt för att förbättra batteriernas prestanda. Att förvara maskinen utomhus kan innebära att batteriet tar slut lite snabbare.

Tips om hur du maximerar prestandan hos din eldrivna entreprenadmaskin på vintern2. Ladda inomhus

Precis som din mobiltelefon gillar din maskins batteri att vistas inom ett visst temperaturintervall för att ladda effektivt. När det är kallt har jonerna i litiumjonbatteriet svårare att flytta runt så laddningen kan ta längre tid. Av denna anledning, när det är möjligt, ladda din eldrivna maskin inomhus när temperaturen sjunker.

3. Värm upp din maskin innan arbetet

Använd vårt nya programmerbara tillval för hyttvärme för att värma upp hytten innan du börjar arbeta. Detta värmer också upp batteriet vilket underlättar prestandan. Gör detta medan maskinen fortfarande är ansluten och laddas, och den kommer inte att använda någon el från batteriet. Du kan även göra detta om din maskin laddas inomhus, så att den är redo att användas när du önskar.

4. Välj rätt redskap för jobbet

För att maximera prestandan är det viktigt att använda rätt redskap. Du kan använda samma redskap på våra elektriska hjullastare som på våra dieseldrivna maskiner och det är enkelt att byta mellan de olika redskapen.

5. Belysning på och arbete i mörker

Belysningen och det roterande varningsljuset på våra elektriska hjullastare är av typen LED, vilket innebär att de bara använder en liten mängd ström. Vi rekommenderar starkt att alltid ha lamporna tända när du använder maskinen. Kom bara ihåg att släcka lamporna när maskinen inte är i drift.

6. Använd vinterdäck

Vi erbjuder vinterdäck som tillval på våra eldrivna hjullastare för att säkerställa maximalt grepp under vinterförhållanden och för att förlänga däckets livslängd. Kontakta din lokala Sweconanläggning för mer information.

7. Inspektion och underhåll

Bortsett från en visuell inspektion vid behov, finns det inget att serva på de elektriska komponenterna på en eldriven maskin, vilket gör service och underhåll mycket enklare.

Kanske förvånar det dig att eldrivna anläggningsmaskiner erbjuder flera tekniska fördelar jämfört med dieselmaskiner i vinterväder. Detta beror på att för varje 300 meters höjdökning över havsnivån kommer en naturligt aspirerad förbränningsmotor att förlora 3 % av sin effekt. Detta kan minskas genom att använda en turboladdare, men även då, på höjder av 1 800 meter över havet, kommer minst 9 % (upp till 20 %) av kraften att gå förlorad.

Denna effektförlust beror på flera faktorer som inkluderar syretillgänglighet och effektuttag. Dessutom minskar spridningen av utsläpp på högre höjder, vilket innebär att en tyst maskin med nollutsläpp erbjuder ytterligare en stor fördel. Det är just av dessa skäl som Volvos elektriska maskiner nyligen användes under bygg- och anläggningsarbeten på nästan 3 000 meters höjd på det ikoniska berget Schilthorn i de schweiziska alperna.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>