Tre Sveriges klimatmål godkända av SBTi
Hem HÅLLBAR UTVECKLING Tre Sveriges klimatmål godkända av SBTi

Tre Sveriges klimatmål godkända av SBTi

Publicerat av: Redaktionen

Nu har mobiloperatören Tres klimatmål blivit validerade av Science Based Targets Initiative (SBTi).

Valideringen är viktig för Tres hållbarhetsarbete och ett stort steg på vägen mot nettonoll.

Science Based Targets Initiative (SBTi) är ett globalt organ som hjälper företag att sätta vetenskapligt baserade mål för att minska sina växthusgasutsläpp i linje med Parisavtalet. Operatören Tres klimatmål som nu har godkänts av SBTi är:

  • Att minska växthusgasutsläppen inom scope 1 och 2 med 70% till 2030 från basår 2022, samt att köpa 100% förnybar el till 2025.
  • Att minska växthusgasutsläpp inom scope 3 med 42% till 2030 från basår 2022.
  • Att uppnå nettonollutsläpp i hela värdekedjan till 2040.

– Vi är väldigt glada över att våra klimatmål har godkänts av SBTi. Det är en betydande milstolpe för oss och vårt hållbarhetsarbete. Vi är fast beslutna att inte bara minska våra egna utsläpp, utan också samarbeta med partners och leverantörer i hela värdekedjan för att nå dessa mål och tillsammans arbeta för en mer hållbar framtid, säger Haval van Drumpt, vd för Tre Sverige i ett pressmeddelande.

Godkännandet från SBTi bekräftar att Tres klimatmål är i linje med den senaste klimatvetenskapen som krävs för att begränsa den globala temperaturökningen till under 1,5 grader Celsius, i enlighet med Parisavtalet.

Om Science Based Targets Initiative
Science-based targets hjälper företag att ta fram en klimatvetenskapligt baserad, tydligt definierad och praktiskt genomförbar ”roadmap” för att minska sina klimatutsläpp i hela värdekedjan.  Man tittar dels på egna utsläpp (Scope 1), dels indirekta utsläpp via partners och leverantörer (Scope 2 och 3). Över 5000 företag i världen använder sig av SBTi för att realisera sitt klimatarbete.

Läs mer om SBTi här: https://sciencebasedtargets.org

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>