Uber lanserar funktion för att spåra utsläpp från resor
Hem TRANSPORT Uber lanserar funktion för att spåra utsläpp från resor

Uber lanserar funktion för att spåra utsläpp från resor

Publicerat av: Redaktionen

Uber lanserar nu funktionen Emissions Savings, för att göra det lättare för resenärer att spåra och förstå sin uppskattade påverkan på koldioxidutsläppen.

Med den nya funktionen är det möjligt att:

  • Se sin påverkan: Tryck på “uppskattade CO2-besparingar” under ditt konto i Uber-appen för att se den mängden utsläpp du har sparat genom att resa med Uber Green (el- eller hybridbil).

Uber lanserar funktion för att spåra utsläpp från resorDe uppskattade utsläppsbesparingar beräknas baserat på resor med Uber Green och mängden koldioxidutsläpp som undviks jämfört med resor med UberX eller Uber Comfort på samma sträcka. Här kan du läsa mer om metoden.

Efter en resa med Uber Green kommer resenärer dessutom att få en notis med information om de utsläpp som de har undvikit.

  • Förstå sina besparingar: I appen går det också att se vad dina besparingar av koldioxidutsläpp är jämförbara med.

I framtiden planerar Uber att inkludera ännu fler produkter i beräkningen av utsläppsbesparingar, inklusive helt eldrivna resor och resor med UberX Share, som lanserades i Stockholm för några veckor sedan.

Här kan du se hur funktionen fungerar. Låt mig veta om du har några frågor.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>