Utökad satsning på batteriutveckling
Hem TRANSPORT Utökad satsning på batteriutveckling

Utökad satsning på batteriutveckling

Publicerat av: Redaktionen

Toyota Material Handling erbjuder sedan 2017 en egenutvecklad lösning med litiumjonbatterier som produceras in-house, något få företag i Sverige kan skryta med.

Toyota Material Handlings energisatsningar inom litiumjonbatterier fokuserar på att förbättra batteriernas prestanda och hållbarhet, vilket är avgörande för framstegen inom elektriska fordon.

Företagets innovationer bidrar inte bara till framsteg inom autonoma fordon utan också till en mer hållbar energianvändning.

Ett tiotal ingenjörer på Toyota har genom ett teambaserat arbete utvecklat dagens energilösning med litumjonbatterierna. Produktlösningen har sedan lanseringen tagit allt större marknadsandel mot klassiska blysyrabatterier. Energiteamet arbetar kontinuerligt med att ta fram nyare och effektivare litiumjonbatterier för morgondagens produkter.

Kultur för innovation

Jens, Elkonstruktör och Teamleader på Toyota, beskriver en arbetsmiljö där modet att göra fel och lära av misstag uppmuntras. Det har skapat en kultur av innovation och ständig utveckling, vilket har bidragit till framgångarna med utvecklingen av litiumjonlösningar.

”Med en vision om ständig framåtsträvan och utveckling, är det tydligt att företaget inte bara förvaltar, utan aktivt utvecklar nya lösningar, särskilt inom energiområdet.”
– Jens, Elkonstruktör och Teamleader

”Det ger en unik överblick att ha R&D, testlabb, batteriutveckling och produktion under samma tak. Det skapar förutsättningar för ett tight samarbete och korta beslutsvägar.”
– Liselott, Lead engineer och Teknisk delprojektledare

Storsatsningar innebär nya arbetsmöjligheter

Att Toyota utökar satsningarna på hållbarhet och energi innebär ett behov av att anställa fler medarbetare, både nu och i framtiden. Tjänsterna kommer att bestå av flertalet olika ingenjörskompetenser inom bland annat elektronik och mekanik.

Utökad satsning på batteriutveckling

”Att anställa fler medarbetare ger möjlighet att ytterligare stärka teamet med individer som vill hjälpa företaget att uppnå visionen om en hållbar logistikbransch. Det är en spännande tid för Toyotas R&D funktion, där varje ny medarbetare kan bidra till företagets fortsatta framgång och tillväxt.”
– Calle, programledare Energy

Medarbetaren i fokus

Johan, Henrik, Liselott och Jens delar alla sina erfarenheter från sina roller inom energisystem och batteriutveckling. Johan, som själv är konsult på Toyota och började som teamledare för ett konsultteam förra hösten, uppskattar den välkomnande atmosfären och möjligheten att snabbt integreras i teamet och arbetsprocesserna hos Toyota.

Liselott, lead engineer och teknisk delprojektledare, har varit med från starten av energisatsningen och uttrycker en passion för energisystem, medan Jens, som arbetar med elsystem i batterier, betonar betydelsen av in-house produktion av batterisystem, en stolthet för företaget i Mjölby. Deras engagemang och samarbete speglar företagets framsteg och innovation inom energisystem och batteriteknik. Henrik, arbetar som projektledare, har drygt fem års erfarenhet av batterisystem på Toyota. Han värderar den öppna arbetskulturen som främjar framåtanda och samarbete. Han värdesätter att se slutprodukten i verkligheten, vilket bekräftar företagets engagemang för innovation och praktisk tillämpning av arbetet.

Samtliga menar på att teamet är sammansvetsat, och det finns en känsla av trygghet och snabbhet i arbetsflödet. Projekt övergår smidigt till nästa, och det finns alltid något nytt att utforska och utveckla. Företagets storlek tillåter involvering i hela processen, från prototyp till testning av den färdiga produkten.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>