Vattenfall InCharge laddar både bilar och båtar i Lysekils kommun
Hem ENERGI Vattenfall InCharge laddar både bilar och båtar i Lysekils kommun

Vattenfall InCharge laddar både bilar och båtar i Lysekils kommun

Publicerat av: Redaktionen

Vattenfall InCharge har sedan ungefär ett år ett samarbete med det lokala energibolaget LEVA i Lysekil och ansvarar för driften av ett 40-tal laddpunkter i kommunen.

Här ingår även den nya snabbladdaren som invigs i dag vid Rosvikstorg i södra hamnen och som har två laddpunkter dedikerade för elbåtar.

Vattenfall InCharge laddar både bilar och båtar i Lysekils kommun

Vattenfall InCharge har ansvaret för 40 laddpunkter i och kring Lysekil.

Planen är att det ska bli många fler längs västkusten, tillsammans med partnern Lysekil Energi Vind AB, LEVA.

— Effektiva laddstationer även längs kusterna är en viktig pusselbit i vår satsning för fossilfria transporter i hela Sverige, oavsett om det är för elbil eller elbåt. Vi diskuterar nu med LEVA var i regionen det skulle vara mest lämpligt med ytterligare laddinfrastruktur, för såväl elbilar som eldrivna båtar, säger Patrik Drysén på Vattenfall InCharge och ansvarig för publik och kommersiell elbilsladdning.

Att kombinera bil- och båtladdning i samma station ger kostnadsfördelar eftersom man inte behöver bygga två separata stationer och således delar på infrastrukturen.

— Vi är väldigt entusiastiska över att kunna bidra till omställningen genom att installera supersnabbladdare för både båt och bil i Lysekil, staden vid havet. Detta initiativ är ett steg mot en mer hållbar framtid och visar vårt engagemang för grön teknologi och innovation, säger Mikael Niklasson, projektledare innovativa energitjänster på LEVA.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>