Vestre signerar PPA med Better Energy för att köpa grön elektricitet till sina svenska tillverkningsanläggningar
Hem ENERGI Vestre signerar PPA med Better Energy för att köpa grön elektricitet till sina svenska tillverkningsanläggningar

Vestre signerar PPA med Better Energy för att köpa grön elektricitet till sina svenska tillverkningsanläggningar

Publicerat av: Redaktionen

Vestre har signerat ett avtal om att köpa grön energi från Better Energys senaste solpark i Sverige.

Det 10-åriga avtalet innebär att den skandinaviska tillverkaren av stadsmöbler kommer att köpa tillräckligt med förnybar elektricitet för att täcka hela energiförbrukningen för sina svenska verksamheter.

Ett steg mot hållbara möbler

Vestre tillverkar möbler för städer, parker och utomhusmiljöer med målet att vara världens mest hållbara möbelföretag. Med en global kundbas och tillverkningsanläggningar i Norden ser Vestre sitt ansvar att minska utsläppen från sina verksamheter. En central del i hållbarhetsstrategin är att skapa produkter som varar i decennier samtidigt som man säkerställer att den inköpta energin är förnybar. Genom ett elköpsavtal (PPA) med Better Energy kommer Vestre att täcka energiförbrukningen vid sina svenska anläggningar.

”Som vår första företags-PPA var det viktigt för oss att köpa tillräckligt med grön elektricitet för att täcka energiförbrukningen för våra svenska verksamheter,” säger Bjørn Fjellstad, koncernchef på Vestre. ”På Vestre lever vi efter devisen: ’Alla kan rädda världen. Lite grann.’ Genom denna PPA med Better Energy kan vi minska våra utsläpp samtidigt som vi bidrar till att öka tillgången till förnybar energi i Sverige.”

Grön energi för svenska samarbetspartners

Partnerskapet med Vestre visar att Better Energy är redo att erbjuda svenska företag möjligheten att köpa ny förnybar energi. PPA:er erkänns mer och mer på den svenska marknaden som ett verktyg för företag att minska sin miljöpåverkan och delta i den gröna omställningen. Projektet vid Studsvik utvecklas på marknadsvillkor utan subventioner genom efterfrågan på grön elektricitet.

”Vestre är ett utmärkt exempel på ett företag som agerar för att säkerställa en hållbar tillverkning av sina produkter”, säger Mikkel Thorup, Director of PPAs på Better Energy. ”Vår nya solpark vid Studsvik innebär att vi kan samarbeta med svenska företag inom olika sektorer för att skräddarsy lösningar för deras energibehov och därmed hjälpa dem att nå sina hållbarhetsmål.”

Vestre signerar PPA med Better Energy för att köpa grön elektricitet till sina svenska tillverkningsanläggningarEn ny svensk solpark

PPA:n med Vestre bidrar till Better Energys nya solpark vid Studsvik. Belägen söder om Stockholm kommer parken att generera 25 GWh förnybar energi årligen. Den nya gröna energin från parken motsvarar elförbrukningen för över 4 000 svenska hushåll. Vid den förväntade elnätsanslutningen i slutet av 2024 kommer solparken att vara en av de största i Sverige.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>