Volvo CE presenterar den första eldrivna maskinen i segmentet väganläggning
Hem TRANSPORT Volvo Construction Equipment presenterar den första eldrivna maskinen i segmentet väganläggning

Volvo Construction Equipment presenterar den första eldrivna maskinen i segmentet väganläggning

Publicerat av: Redaktionen

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) presenterar sitt senaste tillägg till sin växande portfölj av elektriska maskiner – och dess första för segmentet väganläggning – med asfaltvälten DD25 Electric.

  • DD25 Electric kommer att presenteras på CONEXPO 2023 den 14-18 mars i Las Vegas – och förväntas nå utvalda marknader under det första kvartalet 2024.

  • DD25 Electric är en kompakt tandemvält, en maskin med noll avgasutsläpp för småskaliga kompakteringsprojekt inklusive gatureparationer och lappning, parkeringsplatser, uppfarter, kommuner och hyreshus.

  • Introduktionen är en viktig milstolpe i Volvo CE:s resa mot ökad elektromobilitet och ambitionen att bygga en mer hållbar framtid i anläggningsbranschen.

Volvo DD25 Electric kommer att göra sin debut på årets CONEXPO-mässa i Las Vegas. DD25 Electric är det nyaste tillskottet till Volvo CE:s serie av eldrivna maskiner och den första Volvo CE-producerade elektriska maskinen designad speciellt för asfaltbranschen.

Denna senaste innovation är en viktig milstolpe i Volvo CE:s ambition att nå nollutsläpp av växthusgaser i värdekedjan till 2040 – som validerats av Science Based Targets-initiativet – och är en del av Volvokoncernens mål att minst 35 % av det totala utbudet ska bestå av eldrivna fordon 2030.

Ray Gallant, Vice President Product Management and Productivity på Volvo CE North America, säger: “Som en global ledare inom anläggningslösningar, som levererar premiumprodukter och tjänster, har vi inte bara ett ansvar att minska vårt koldioxidavtryck, utan vi vill leda vägen i omställningen och tillhandahåller riktiga lösningar till våra kunder som hjälper dem att uppfylla sina egna hållbarhetsmål. Vi är stolta över att utöka vår portfölj av elektriska maskiner och utöka vårt erbjudande i segmentet väganläggning.”

Banar väg för noll utsläpp

Den elektriska drivlinan i DD25 Electric är baserad på samma beprövade arkitektur och komponenter som finns i Volvo CE:s ECR25 Electric minigrävare och L25 Electric kompakthjullastare – de första elektriska maskinerna som 2020 introducerades på den svenska marknaden – och som visat sig framgångsrika i en mängd olika applikationer på marknader över hela världen.

– Efterfrågan på elektriska maskiner inom Road-segmentet har ökat från våra kunder och tiden är mogen för att gå från konventionell teknik till fossilfria maskiner och lösningar. En trygghet för kunden är att vi började att lansera elektrifierade entreprenadmaskiner redan för några år sedan, vilket har gett oss ökad kunskap och kompetens om hur vi ska ta eldrivna maskiner till marknaden, säger Patrik Jismark, Manager Key Account på Swecon.

Den utsläppsfria DD25 Electric är idealisk för känsliga eller urbana miljöer med strikta utsläppsregler och för kunder som vill uppfylla sina egna hållbarhetsmål. Noll avgasutsläpp innebär också en renare och trevligare arbetsmiljö för förare, personal som arbetar runt maskinen och förbipasserande. Om den används tillsammans med andra eldrivna maskiner, såsom minigrävarna Volvo EC18 Electric, ECR18 Electric och ECR25 Electric, den större bandgrävaren EC230 Electric, eller kompakthjullastarna L25 Electric och L20 Electric, så erbjuder DD25 Electric möjligheten till en hel arbetsplats med nollutsläpp.

DD25 Electric, som förväntas arbeta ett helt skift på en enda laddning beroende på typ av jobb och arbetscykelns intensitet, har samma laddningslösningar som dess föregångare ECR25 Electric och L25 Electric, vilket gör att kunderna kan välja rätt lösning beroende på på verksamhetens krav. Maskinen levereras med en inbyggd laddare som möjliggör laddning från 0 till 100 % på så lite som tre timmar beroende på strömstyrkan. Med en fristående snabbladdare (DC) som tillval kan detta uppnås på lite över en timme, och erbjuder på så sätt en praktisk lösning för att ladda maskinen under lunchrasten.

Högpresterande

Genom att kombinera Volvos beprövade tandemvältplattform med batterikraft, ger DD25 Electric 24 kW tillgänglig effekt, vilket är 30 % mer än den konventionella Volvo DD25B. Resultatet är en mer responsiv maskin när det gäller hastighet och vibrationer, som presterar bättre i lutning, tack vare storleken på komponenterna. Den är även bättre på vid arbete på hög höjd jämfört med en dieselmaskin som tappar kraft under de förhållandena.

360-graders runtomsikt och högfrekvent kompaktering gör att föraren snabbt kan uppnå en jämn asfaltyta. Frekvensen kan justeras från 3 500 varv/min / 55 Hz till 4 000 varv/min / 67 Hz för att tillgodose arbete i olika applikationer.

Motorn behöver inte underhållas, då de elektriska komponenterna, batterierna och motorerna är underhållsfria. Med minskat krav på underhåll sparar kunderna både tid och pengar.

Volvo CE presenterar den första eldrivna maskinen i segmentet väganläggningMed introduktionen av denna senaste eldrivna maskin fortsätter återförsäljaren Swecon och Volvo CE att leda vägen med produkter och lösningar för att hjälpa sina kunder att minska sina totala ägandekostnader och koldioxidavtryck, samtidigt som de uppfyller sina egna hållbarhetsmål.

Volvo DD25 Electric förväntas nå den svenska marknaden via Swecon i början på 2024.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>