Wellpallen - ett miljövänligt substitut
Hem MILJÖ Wellpallen är ett miljövänligt substitut

Wellpallen är ett miljövänligt substitut

Publicerat av: Redaktionen

Procurator arbetar aktivt för att minska vår miljöpåverkan kopplat till lager & logistik.

Minskad plastförbrukning vid emballering, konsolidering av order och fossilfritt bränsle är exempel på initiativ som vi arbetar med i syfte att minska vårt CO2e-utsläpp.

Förra året påbörjades även arbetet med att implementera wellpallar på vårt huvudlager i Jönköping. Wellpallen är ett substitut för vanliga lastpallar i trä och medför flera miljömässiga och ergonomiska fördelar.

Wellpallen - ett miljövänligt substitutDen väger en bråkdel av träpallen och är således mycket smidig att handskas med. Den är tålig och kan bära upp till 1000 kg. Dessutom är den 100% återvinningsbar och återvinns på samma sätt som vanlig kartong och well.

”Det finns flera miljömässiga och ergonomiska fördelar med wellpallar. Den lätta vikten och faktumet att de är återanvändningsbara gör att kunden enklare kan ta hand om pallen själv. Vi lägger mycket fokus på att göra våra transporter mer miljövänliga och jag ser detta som ett stort steg i rätt riktning”

– Fredrik Kronander, Logistikchef

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>