DB Schenker och Volvo Cars samarbetar för hållbar sjöfrakt
Hem TRANSPORT Ett samarbete mellan DB Schenker och Volvo Cars för hållbar sjöfrakt

Ett samarbete mellan DB Schenker och Volvo Cars för hållbar sjöfrakt

Publicerat av: Redaktionen

DB Schenker och Volvo Cars inleder ett hållbart partnerskap som minskar CO2-utsläppen med 84 procent.

Totalt handlar det om 12 000 TEU som transporteras med biobränsle för fartyg.

DB Schenker och Volvo Cars har inlett ett samarbete för att främja mer hållbara sjöfrakter.

Det handlar om 12 000 standardcontainrar (TEU) med reservdelar för bilar som transporteras på fartyg som drivs av biodrivmedel. Åtgärden beräknas spara koldioxidutsläppen med 84 procent per container.

Programmet startade i juni och förbinder bland annat Volvo Cars produktionsanläggning i Göteborg med hamnarna i Savannah, Newark och New York. Det här är startskottet för en ny långsiktig affärsrelation mellan den ledande logistikleverantören och ett av världens mest välkända bilmärken. Genom att använda ytterligare mängder av andra generationens biodrivmedel av typen UCOME (Used Cooking oil methyl ester) kan man minska koldioxidutsläppen med 84 procent.

Mot gemensamma mål

– Vi är stolta över att ett erkänt varumärke som Volvo Cars ansluter sig till oss på DB Schenker på vår väg mot en framtid med renare logistik. Vårt löfte är att hjälpa kunder minska sina Scope 3-utsläpp från transporter och distribution. Vi kommer bara att lyckas skapa hållbara leveranskedjor om alla inblandade arbetar nära tillsammans, säger Thorsten Meincke, global hed of air and ocean freight på DB Schenker

– DB Schenker är en stark partner i vår ambition att bli ett klimatneutralt företag senast 2040. Genom att minska utsläppen i scope 3 tar vi ett stort steg mot att göra våra transportrelaterade utsläpp koldioxidfria. Vi fortsätter utforska hållbarhetsmöjligheter i alla aspekter av vår leveranskedja för att även få andra biltillverkare att agera och för att öka efterfrågan på koldioxideffektiva sjötransporter, säger Javier Varela, COO och vice vd på Volvo Cars.

Mer hållbart enligt EU-direktiv om förnybar energi

Hela ramverket överensstämmer med ISO 14020, 14021 och 14067. Det förnybara bränsle som används för transporterna är certifierat av en oberoende tredje part och produceras inte i konkurrens med livsmedelsgrödor.

DB Schenker och Volvo Cars samarbetar för hållbar sjöfraktDet är därför mer miljövänligt i enlighet med EU:s direktiv om förnybar energi (RED). Om förnybart bränsle inte finns tillgängligt för en specifik Volvo Cars-transport, används det för en annan kunds transport men allokeras till Volvo Cars genom en metod som kallas massbalansering. Metoden granskas regelbundet av tredje part och säkerställer att den totala minskningen av fossilt bränsle är i nivå med den faktiska användningen i containerfartyg.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>