5 av 10 föräldrar pratar inte om återvinning med sina barn
Hem NYHETER 5 av 10 föräldrar pratar inte om återvinning och källsorteringen med sina barn

5 av 10 föräldrar pratar inte om återvinning och källsorteringen med sina barn

Publicerat av: Redaktionen

Trots att 9 av 10 föräldrar tycker att det är viktigt att engagera barnen i källsorteringen, är det endast hälften som pratar med dem om återvinning.

Det visar Återvinningsbarometern, en årlig Kantar Sifo-undersökning som genomförs på uppdrag av Förpackningsinsamlingen (FTI).

Nu när vabbsäsongen är igång vill FTI uppmana fler föräldrar att passa på att aktivera och engagera barnen med hjälp av återvinningslekar, pyssel och spännande uppdrag.

Återvinningsbarometern visar att de flesta föräldrar tycker att det är viktigt att deras barn lär sig mer om källsortering. Samtidigt är det endast hälften som pratar med barnen om återvinning. Undersökningen visar även att det bara är 4 av 10 barn som hjälper till att källsortera i hemmet. Vabbperioden är ett bra tillfälle för föräldrar som vill involvera sina barn i källsorteringen och skapa tillfällen att prata om varför återvinning är viktigt.

– Det finns stora fördelar med att involvera barnen i återvinning i tidig ålder. Nu i vabbtider när många spenderar mer tid tillsammans hemma är det perfekt att involvera barnen i återvinningen. I Materialvärlden finns lek och pyssel som gör barnen mer intresserade och motiverade. Genom leken kan källsortering bli en naturlig del av vardagen, säger Malin Ryding, kommunikationschef på FTI.

För att skapa intresse för och sprida mer kunskap om återvinning bland barn har FTI utvecklat Materialvärlden – ett kostnadsfritt digitalt material om återvinning som riktar sig till barn i förskoleåldern. Målet är att göra barnen delaktiga och få dem att känna att de kan bidra till en hållbar värld.

5 av 10 föräldrar pratar inte om återvinning med sina barn

– I Materialvärlden får barnen lära känna materialisarna som lär barnen mer om olika material, deras egenskaper och hur de ska återvinnas. Barnen har chans att påverka den värld de växer upp i. Därför är det extra viktigt att uppmuntra intresset för återvinning och få dem att känna att de kan hjälpa miljön och bidra till en mer hållbar värld. Tillsammans kan vi göra skillnad på riktigt, säger Malin Ryding.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>