Orbital Systems säkrar 23 miljoner dollar från ledande nordiska investerare i fastighetsbranschen
Hem CIRKULÄR EKONOMI Orbital Systems säkrar 23 miljoner dollar från ledande nordiska investerare i fastighetsbranschen

Orbital Systems säkrar 23 miljoner dollar från ledande nordiska investerare i fastighetsbranschen

Publicerat av: Redaktionen

ORBITAL SYSTEMS INC., världsledande innovatörer inom smart teknik för vattenhushållning i hemmet, har säkrat 23 miljoner US dollar i riktad nyemission.

Bolaget har fått stor uppmärksamhet för sin första produkt – världens första cirkulära dusch – och har ökat sin omsättning med 100% för tredje året i rad.

Investeringen ska användas för att öka takten i den kommersiella expansionen och utöka produkterbjudandet. Detta kommer att ytterligare etablera Orbital som de enda på marknaden som kan erbjuda minskad vattenförbrukning utan att kompromissa med användarkomfort. Nästa Orbitalprodukt lanseras under 2022.

Bland de nya investerarna finns ledande spelare I den nordiska fastighetsbranschen, såsom K2A, M2 Asset Management AB, Stena AB, Polar Growth AB (del av Polar Structure AB) och Vatio AB, medan existerande investerare som deltar inkluderar Niklas Zennström (styrelseledamot), Peter Carlsson (styrelseledamot), Investment AB Öresund, Philian AB, Formica Ventures AB och C. Ehrnrooth Family Office.

Orbital Systems säkrar 23 miljoner dollar från ledande nordiska investerare i fastighetsbranschen

Mehrdad Mahdjoubi, grundare och VD

“Vi är väldigt glada att ledande fastighetsägare och utvecklare ser så tydliga fördelar med vår teknologi, att de väljer att inte bara köpa våra produkter utan även investera i bolaget. Med ökande vattenbrist globalt och energipriser som rusar finns ett uppenbart momentum för Orbital och våra lösningar för att spara vatten och energi utan att kompromissa med komforten. Denna investering ger oss möjlighet att skala upp kommersiellt och öka takten i att få världen att använda vatten smartare” säger Mehrdad Mahdjoubi, grundare och VD.

Hälften av energiförbrukningen I ett normalhushåll går åt till att värma vatten till dusch och bad. I en traditionell dusch värms vattnet för att användas en enda gång innan det spolas ut i avloppet. Orbital Shower är världens första cirkulära dusch. Den renar och återcirkulerar vattnet i realtid och möjliggör en mer exakt styrning av vattentryck och temperatur. Detta kan spara upp till 90% av vattnet och upp till 80% av energin jämfört med en traditionell dusch.

Orbital Shower är en revolutionerande lösning som finns tillgänglig för kunder redan idag, men den är bara den första i raden av produkter för smartare vattenanvändning från Orbital Systems.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>