AFRY bidrar i utbyggnaden av ett av de största flytande solcellsprojekten i Thailand
Hem ENERGI AFRY bidrar i utbyggnaden av ett av de största flytande solcellsprojekten i Thailand

AFRY bidrar i utbyggnaden av ett av de största flytande solcellsprojekten i Thailand

Publicerat av: Redaktionen

National Power Supply Public Co., Ltd (NPS) har tilldelat AFRY ett nytt ingenjörsuppdrag för expansionen av ett flytande solcellsprojekt.

Det Thailandsbaserade NPS är en av de ledande aktörerna inom konventionell och förnybar energi i landet.

De ska minska beroendet av fossila bränslen och främja rena energilösningar för en mer hållbar kraftproduktion i Thailand.

NPS flytande solcellsprojekt är redan ett av de största projekten i sitt slag i landet. Med en utbyggnad på ytterligare 30 MW kommer den flytande solcellsanläggningen att uppgå till totalt 90 MW, med ytterligare en utbyggnad planerad. AFRY har varit Owners Engineers för upphandling, design och konstruktion av det kompletta flytande solcellsprojektet på 90 MW.
Det kompletta projektet, inklusive alla tre faser, ligger i Prachinburi i östra Thailand. Den genererade kraften kommer att levereras till NPS på en 22kV-nivå.
AFRYs uppdrag inkluderar förberedelse av anbudshandlingar, utvärdering av förslag, assistans under kontraktsförhandlingar, projektledning, designgranskning samt övervakning av konstruktion och driftsättning av det flytande solcellsprojektet.
”Vi är hedrade över att ha rollen som Owners Engineers i detta stora solcellsprojekt i Thailand, som kommer att bidra till att minska beroendet av fossila bränslen och påskynda energiomställningen i landet. Med tanke på AFRYs meritlista med mer än 400 solcellsprojekt i 60 länder, med över 32 000 MW genereringskapacitet globalt, är vi övertygade om att vi kan skapa mervärde för projekt som detta”, säger Petteri Härkki, AFRYs Managing Director för Thailand.

AFRY bidrar i utbyggnaden av ett av de största flytande solcellsprojekten i ThailandAFRY är ett av de största ingenjör- och designföretagen inom kraftsektorn i Thailand, med betydande kunskap inom design och konstruktion av mer än 65 kraftverk och över 250 uppdrag relaterade till kraftsektorn i landet. I Thailand har AFRY arbetat med solceller, vindkraft, batterilagring, vattenkraft, biomassa, avfall-till-energi, naturgas, flytande naturgas (LNG), biogas, kärnkraft samt transmission och distribution.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>