Agenda 2030 i fokus för Tillväxtverkets nya EU-utlysningar
Hem CIRKULÄR EKONOMI Agenda 2030 i fokus för Tillväxtverkets nya EU-utlysningar

Agenda 2030 i fokus för Tillväxtverkets nya EU-utlysningar

Publicerat av: Redaktionen

Vad har cirkulär ekonomi, forskning, kompetensförsörjning, digitalisering, bredband, transporter och infrastrukturgemensamt? De är alla områden som aktörer i hela Sverige kan söka EU-finansiering just nu.

Projekten som får pengar kan vara väldigt olika, men målet är alltid detsamma: hållbar utveckling och sysselsättning i Sverigesregioner.

I fredags den 27 januari öppnade 28 nya utlysningar där pengarna kommer från EU:s regionalfond (Europeiska regionala utvecklingsfonden) och Fonden för en rättvis omställning. Målgruppen för pengarna är i slutändan företag, men de som kan söka finansieringen är regionala aktörer och organisationer som till exempel regioner och kommuner, branschorganisationer, universitet eller forskningsinstitut.

EU delar in sina pengar i programperioder och perioden 2021-2027 är det ett ökat fokus på hållbarhet. Agenda 2030 är en stor del av programmen och projekten som får pengar ska tydligt kunna berätta hur de jobbar mot agendans mål. Två mål som alla program ska bidra till är mål 9 ”Hållbar industri, innovationer och infrastruktur” och 12 ”Hållbar konsumtion och produktion”.

Det här är programperiodens tredje utlysningsomgång. Två till är planerade under 2023. Nytt för i år är att alla program berättar om vad som finns planerat ett år framåt i sina ”Planer för utlysningar”. Den går att hitta fram till 5 februari. Därefter finns planerna på vår nya webb under ”Planerade utlysningar”.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>