Alfa Laval lanserar banbrytande lösning för att stödja hållbara metoder i linje med kommande direktiv
Hem MILJÖ Alfa Laval lanserar banbrytande lösning för att stödja hållbara metoder i linje med kommande direktiv

Alfa Laval lanserar banbrytande lösning för att stödja hållbara metoder i linje med kommande direktiv

Publicerat av: Redaktionen

Alfa Laval lanserar Life-cycle Assessment Solution, en innovativ mjukvarutjänst som en respons på den ökande strategiska betydelsen av hållbarhet.

Serviceverktyget ger information som bidrar till EU:s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) och adresserar EU:s Green Claims Directive.

Det kommer att hjälpa Alfa Lavals kunder inom livsmedels- och dryckessektorn att specificera nödvändiga data som visar deras miljöpåverkan och hur de möter de kommande direktiven.

Alfa Laval lanserar banbrytande lösning för att stödja hållbara metoder i linje med kommande direktivDå konsumenter, investerare och andra intressenter i allt högre utsträckning prioriterar hållbarhet ålägger Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) bolag att rapportera sin miljöpåverkan och risker. CSRD, som kommer att tillämpas på större EU-organisationer från 2024, säkerställer konsekventa och standardiserade mätningar, vilket ger transparent rapportering av sociala och miljömässiga initiativ. Att möta direktiven är inte bara ett juridiskt krav utan ett strategiskt åtagande för att bedriva etisk verksamhet i linje med intressenternas förväntningar på ansvarsfulla affärsmetoder och en hållbar framtid.

EU:s Green Claims Directive, kräver å andra sidan en tillförlitlig miljömarknadsföring. Bolag måste kunna verifiera sina miljöpåståenden i linje med konsumenternas förväntningar på transparens. Detta direktiv anger tydliga riktlinjer för trovärdig kommunikation av miljövänliga initiativ i EU, som främjar förtroende och uppfyller kraven på genuina hållbarhetsinsatser. Green Claims-direktivet förväntas träda i kraft 2024 med en startperiod mellan 2024 och 2027.

För att följa dessa direktiv måste bolag och organisationer vara transparenta genom hela värdekedjan, genom att ta fram och rapportera data från sina leverantörer för att verifiera hur de uppnått hållbarhetsmålen. EU uppskattar till exempel att idag kan mer än 50 procent av bolagens hållbarhetspåståenden kategoriseras som ’greenwashing’ på grund av brist på verifierbara data.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>