Sustainable Food Waste Appen vinner Helsingborgs miljöpris 2023
Hem HÅLLBAR UTVECKLING Sustainable Food Waste Appen vinner Helsingborgs miljöpris för 2023

Sustainable Food Waste Appen vinner Helsingborgs miljöpris för 2023

Publicerat av: Redaktionen

Skaparna av Sustainable Food Waste Appen vinner årets miljöpris för sin innovation som hjälper livsmedelsföretag att minska matsvinn.

Vinnaren presenterades på näringslivsträffen HBG Frukost idag, där grundarna gratulerades med diplom och en vinstcheck på 50 000 kronor.

Varje år delar Helsingborgs stad ut miljöpriset till en eller flera aktörer som gjort en viktig insats för klimatet eller miljön.

I år prisas Jacob Petersson och Nazih Hazime som grundat Sustainable Food Waste Appen, det digitala verktyget som räddat över 124 ton mat från att slängas.

– Vi är stolta över att vår innovation inte bara uppmärksammas, utan att den också är ett bevis på vårt engagemang för att tillsammans med våra kunder och partners – varav många med säte i livsmedelsnavet Helsingborg – skapa en mer hållbar bransch. Nu vill vi fortsätta driva förändring inte bara inom Sveriges gränser utan också över Europa och vidare ut i världen, säger Nazih Hazime, grundare av företaget Sustainable Food Waste.

Temperaturavvikelser i livsmedel kan mätas och analyseras med hjälp av en databas utvecklad av Sustainable Food Waste. Analysen visar hur livsmedels hållbarhet påverkas, en lösning som kan gynna flera aktörer i livsmedelsbranschen.

– Näringslivet är avgörande för att klara av den gröna omställningen. Det arbete som Sustainable Food Waste gör är ett av många exempel på detta. Det är glädjande att få uppmärksamma ett företag vars innovation bidrar till att flytta livsmedelsbranschens klimat- och miljöarbete framåt, säger Amir Jawad (L), miljönämndens ordförande och tillägger:

– Det har varit många nominerade detta år. Det är oerhört roligt att se engagemanget för att vi ska klara av den gröna omställningen tillsammans i Helsingborg.

Juryns motivering
Sustainable Food Waste Appen vinner Helsingborgs miljöpris 2023

Nazih Hazime och Jacob Petersson

Sustainable Food Waste har med hjälp av ny teknik, samarbete och ett särskilt fokus på hållbarhet lyckats med något alldeles unikt – en innovativ och användarvänlig produkt för att rädda och omfördela livsmedel. Med SFW-appen har livsmedelsbranschen ett analysverktyg som kan bidra till att minska matsvinnet orsakat av temperaturavvikelser. Jacob och Nazih förstår sig på och möter branschens behov, vilket ger besparingar på både miljö och ekonomi samt ökad samhällsnytta.

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>