Klimatkollen får mångmiljonstöd från Google.org för att öka öppenheten om företagens utsläpp
Hem HÅLLBAR UTVECKLING Klimatkollen får mångmiljonstöd från Google.org för att öka öppenheten om företagens utsläpp

Klimatkollen får mångmiljonstöd från Google.org för att öka öppenheten om företagens utsläpp

Publicerat av: Redaktionen

Klimatkollen är en av två svenska mottagare av “Google.org Impact Challenge”.

Stödet ska gå till att utveckla AI-lösningar för att öka transparensen kring företags och kommuners klimatomställning.

– Vi är oerhört stolta över stödet från Google.org. Nu kan vi utveckla Klimatkollen och visa hur det går med både företags och kommuners utsläpp jämfört med Parisavtalet. Ökad transparens är nyckeln till att bygga ett starkt offentligt stöd för klimatomställningen, bidra till en mer faktabaserad debatt och förbättra beslutsfattandet för både kommuner och företag, säger Frida Berry Eklund, medgrundare till Klimatkollen.

Stödet omfattar 1 250 000 euro över två år och ska gå till att utveckla AI-lösningar för att hitta och publicera mer data om företags och kommuners klimatarbete. Även expansion internationellt ska utforskas.

– På Google tror vi mycket på kraften i såväl samarbete som teknologi i arbetet med att tackla några av vår tids mest angelägna frågor. Vi är därför väldigt glada över att ha Klimatkollen som en av mottagarna av Google.org Impact Challenge: Tech for Social Good i Sverige, och kunna stötta dem i att skala upp sina viktiga insatser för att överbrygga klyftan mellan klimatåtaganden och åtgärder i Sverige, säger Anna Wikland, Sverigechef på Google.

Klimatkollen får mångmiljonstöd från Google.org för att öka öppenheten om företagens utsläpp

Jona Granath / Klimatkollens styrelse, från vänster till höger i bild: Christian Landgren, Maria Soxbo, Ola Spännar, Frida Berry Eklund, Carl-Johan Schultz och Anna Loverus.

Klimatkollen inleder nu en rekryteringsfas för att kunna starta projektet i januari 2024.

– Det känns jätteroligt att nu kunna skala upp och förverkliga våra stora planer för Klimatkollen. Som ett viktigt första steg rekryterar vi nu in mer kompetens inom AI och datavisualisering, säger Ola Spännar, medgrundare till Klimatkollen.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>