Altair SimSolid transformerar simulering för elektronikindustrin
Hem ELEKTRONIK Altair SimSolid transformerar simulering för elektronikindustrin

Altair SimSolid transformerar simulering för elektronikindustrin

Publicerat av: Redaktionen

Altair (Nasdaq: ALTR), en global ledare inom computational intelligence, annonserar den kommande lanseringen av Altair SimSolid för elektronik som ger möjlighet till snabb, enkel och exakt utvärdering av multifysikaliska scenarion inom elektronik, från chips, PCB och IC till fullständig systemdesign.

”När elektronikindustrin flyttar fram gränserna för komplexitet och miniatyrisering, har ingenjörer kämpat med simuleringar som ofta kompromissar med detaljer för snabbhetens skull.

Altair SimSolid gör det möjligt för ingenjörer att fånga den invecklade komplexiteten hos PCB och IC utan förenkling”, säger James R. Scapa, grundare och verkställande direktör, Altair.

”Traditionella simuleringsmetoder kräver ofta approximationer vid analys av PCB strukturer på grund av deras komplexitet. Altair SimSolid eliminerar dessa approximationer för att köra mer exakta simuleringar för komplexa problem med stora skillnader i dimensionerna.”

Altair SimSolid har revolutionerat konventionell analys genom sin förmåga att exakt förutsäga komplexa strukturella problem med blixtsnabb hastighet och samtidigt eliminera komplexiteten och mödosamma timmar av modellering. Det eliminerar geometriförenkling och meshing, de två mest tidskrävande uppgifterna i traditionell finita elementanalys. Det innebär att resultaten levereras på några sekunder eller minuter – upp till 25 gånger snabbare än traditionella finita elementlösare – och att komplexa sammansättningar hanteras utan problem.

Altair SimSolid har fått ett snabbt genomslag inom flyg- och fordonsindustrin, två sektorer som vanligtvis upplever utmaningar associerade till komplexa strukturer, och är nu redo att spela en viktig roll även på elektronikmarknaden. Den första versionen, som förväntas under Q2 2024, kommer att stödja strukturell och termisk analys för PCB och IC och fullständig elektromagnetisk analys i en framtida version.

Simuleringsmarknaden vill i allt högre grad utnyttja AI-teknik för att utveckla fysikinformerade neurala nätverk. Altair SimSolids unika förmåga att snabbt och exakt modellera och simulera komplexa elektroniksystem kommer att bli avgörande för att snabbt och ekonomiskt kunna träna dessa modeller.

Strömlinjeformad elektromagnetisk simulering – ingen mesh behövs

Resan från elektronisk datorstödd design (ECAD) till simulering har historiskt sett varit kantad av hinder som generering av mesh – ett nödvändigt men tidsintensivt steg som försenar projekt och fördröjer insikter. Altair SimSolids meshlösa teknik kommer att tackla komplicerade utmaningar som signalintegritet (SI), effektintegritet (PI) och elektromagnetisk kompatibilitet/interferens (EMC/EMI), samtidigt som den gör elektromagnetiska simuleringar mer tillgängliga och effektiva. Lösningens arbetsflöde från ECAD till simulering ger användarna möjlighet att överskrida konventionella gränser och sömlöst skala från meter till nanometer vilket säkerställer att varje detalj renderas perfekt. Detta leder till snabbare resultat och möjligheten att lösa ännu mer komplexa elektromagnetiska problem vilket ger ingenjörerna möjlighet att uppnå överlägsna designresultat.

Altair SimSolid transformerar simulering för elektronikindustrinEn heltäckande simuleringssvit

När Altair SimSolid utvecklas mot att inkludera fullvågselektromagnetism, visar det Altairs vision om en heltäckande, multidisciplinär simuleringsmiljö. Denna utveckling sätter inte bara en ny standard mot traditionella, meshberoende system utan lovar också en framtid där termiska, strukturella och elektromagnetiska utmaningar hanteras inom en enhetlig, meshlös plattform för snabba och exakta designiterationer.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>