Apotea samlade in 30 miljoner kronor till välgörenhet 2022
Hem MILJÖ Apotea samlade in 30 miljoner kronor till välgörenhet 2022

Apotea samlade in 30 miljoner kronor till välgörenhet 2022

Publicerat av: Redaktionen

Apotea, Sveriges största nätapotek, samlade in över 30 miljoner kronor till välgörenhet under 2022.

Pengarna har gått till bland annat krigets offer i Ukraina, SOS Barnbyar och WWF Världsnaturfonden.

Apotea har under 2022 fokuserat på att samla in pengar för att skicka sjukvårdsmaterial till krigsdrabbade Ukraina.

Genom ett unikt samarbete har Apotea distribuerat sjukvårdsmaterial till ett inköpsvärde av 12 miljoner kronor. Redan en vecka efter att kriget startat skickade Apotea sin första lastbil med sjukvårdsmaterial till Ukraina och sedan dess har ytterligare elva lastbilar skickats.

Apotea har via SOS Barnbyar varit engagerade i Ukraina redan innan kriget bröt ut och jag har själv besökt deras verksamhet där, så det var, och är en självklarhet för oss att hjälpa de krigsdrabbade där. Vi märkte också att det fanns en vilja och ett intresse både från våra kunder, personal, ägare och samarbetspartners att få hjälpa till och tillsammans har vi verkligen kunnat göra skillnad. Vi har nu själva kontakter på plats i Ukraina som tar emot och återrapporterar kring våra leveranser och med vad som behövs framöver ”, säger Pär Svärdson, VD på Apotea.

SOS Barnbyar och Världsnaturfonden WWF är två av organisationerna som Apotea samarbetar med sedan flera år tillbaka och som även i år tagit del av de pengar som Apotea samlat in. Under året har Apotea även samarbetat med andra organisationer till exempel Bröstcancerförbundet, Läkare Utan Gränser, CancerRehabFonden, Barncancerfonden, AjaBajaCancer, BRIS, Friends, Trygga Barnen, Operation Smile, Städa Sverige m fl.

”Jag vill tacka alla som har bidragit. Tillsammans gör vi stor skillnad för människor, djur och miljö. Jag är extra stolt och tacksam för den insats vi tillsammans har kunnat göra för Ukraina och vi kommer såklart att fortsätta samla in och skicka sjukvårdsmaterial till dem även nästa år”, säger Pär Svärdson, VD på Apotea.

Apotea samlade in 30 miljoner kronor till välgörenhet 2022Pengarna som Apotea skänkt har samlats in på olika sätt och företaget har även bidragit själva. En stor del kommer från kunder som avrundar upp sina köp i kassan. Vid försäljning av Apoteas egna varumärken skänker Apotea en till fem kronor per produkt. Under flera år har kunderna kunnat skänka 20 kr till välgörenhet och som tack få en rabattkod att handla för på Apotea. Nytt för i år är att man har skapat Sjukvårdspaket till förmån för Ukraina på mellan 100 – 100 000 kr där pengarna går oavkortat till inköp av sjukvårdsmaterial som Apotea distribuerar.

Apotea som i år firar 10 år har totalt samlat in över 80 miljoner kronor till välgörenhet.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>