AI i praktiken - så här har 10 företag i Skåne och Blekinge börjat använda AI
Hem HÅLLBAR DIGITALISERING DigIT Hub AI hjälper den privata sektorn i södra Sverige att nå sina digitaliserings- och AI-mål

DigIT Hub AI hjälper den privata sektorn i södra Sverige att nå sina digitaliserings- och AI-mål

Publicerat av: Redaktionen

AI är årets ord och det har varit mycket spekulation kring vart teknologin är på väg.

Projektet DigIT Hub AI har gjort det möjligt för 10 företag i Blekinge och Skåne att få praktiskt stöd för att förverkliga sina AI-idéer.

De har fått jobba med ett dedikerat projektteam och experter inom AI helt utan kostnad.

Nu drar sig projektet mot sitt slut och det är dags att dela resultaten med andra som vill förstå hur AI kan användas inom olika typer av företag. Den 31 augusti håller DigIT Hub AI sin slutkonferens i Malmö, där projektets expertföretag (Combine, NordAxon och Devoteam) kommer att lyfta exempel från arbetet som gjorts. Gästtalarna kommer också att diskutera hur framtiden inom AI kan komma att se ut.

“Vi är väldigt nöjda med resultaten som uppnåtts under projekttiden och de olika samarbeten som utvecklats mellan företagen,” säger Janos Olajos, projektledare för DigIT Hub AI.

“Det har så klart också varit givande för oss som stått bakom projektet att få utveckla vår förståelse för styrkorna inom AI och undersöka hur användningen av AI kan bidra till ökad hållbarhet och jämställdhet,” tillägger Magnus Bäckmark, projektledare för DigIT Hub AI.

De företag och projekt som deltog i DigIT Hub AIs Missions-program är:

  • Ocean Harvesting – Optimering av algoritm för vågkraft
  • Avsalt – Analys och optimering av prestanda för detektorceller i en avsaltningsanläggning
  • VERIFY Agency – Digitalisering av revisions/verifieringsverktyg
  • Ablemind – Precisering av behandling av patient (sjukvård)
  • Meliox – Optimering av energiförbrukning i fastigheter
  • Lindinvent – Närvarodetektering för optimering av belysning i fastigheter
  • Levtek – Utveckling av ett ‘objekt-följande’ system för micro-mobility
  • Frontpac – Utjämning av elförbrukning baserat på insamlad CO2 data
  • Ytab – Optimering av förbrukningsvaror vid färgbyte

AI i praktiken - så här har 10 företag i Skåne och Blekinge börjat använda AIProjektet har pågått från december 2021 och avslutas i augusti 2023. Det är medfinansierat av Europeiska Regionala Utvecklingsfonden, Region Skåne och Region Blekinge, med projektpartners från båda regionerna. Klusterorganisationen Mobile Heights har varit huvudkoordinator för projektet, med Blue Science Park som regionskoordinator för Blekinge.

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>