Equinix höjer temperaturen i sina datacenter
Hem ENERGI Equinix höjer driftstemperaturen i sina datacenter

Equinix höjer driftstemperaturen i sina datacenter

Publicerat av: Redaktionen

Det digitala infrastrukturföretaget Equinix planerar att minska sin totala energiförbrukning genom att öka driftstemperaturerna i sina datacenter – det första åtagandet av detta slag från en operatör av så kallade colocation-datacenter.

IT-utrustning i datacenter, inklusive routrar, servrar och lagringsenheter, avger stora mängder värme som kräver att datacenter utrustas med robusta kylsystem för att avlägsna värmen.

Men i många datacenter behöver det inte vara så kallt som det är.

En temperatur på 27°C har rekommenderats av branschorganisationer i många år och godkänns av tillverkare av hårdvara. Colocation-kunder och företagsdatacenter har dock ofta fortsatt att använda temperaturer som branschens standardiseringsorgan anser vara onödigt låga.

Equinix kylsystem står för cirka 25 procent av företagets totala energiförbrukning globalt. Nu lanserar man ett nytt initiativet som innebär att man på ett intelligent sätt kommer kunna justera termostaten i sina datacenter. I mångt och mycket på samma sätt som konsumenter gör i sina hem idag.

– De flesta datacenter drivs inom begränsade temperatur- och luftfuktighetsintervaller, vilket resulterar i miljöer som är onödigt kallare än nödvändigt, säger Rob Brothers, Program Vice President, Datacenter Services, IDC.

Förändringen av den termiska driften i sina datacenter syftar till att uppnå betydligt effektivare kylning och minskad koldioxidpåverkan.

Equinix höjer temperaturen i sina datacenter– När de väl är utplacerade i våra nuvarande globala datacenter räknar vi med att energieffektiviteten kommer att förbättras med så mycket som tio procent på olika platser, säger Raouf Abdel, Executive Vice President, Global Operations för Equinix.

Med tiden förväntas detta initiativ även göra det möjligt för tusentals Equinix-kunder att minska koldioxidutsläppen enligt Scope 3 i samband med deras datacenterverksamhet, eftersom hållbarhet i leveranskedjan blir en allt viktigare del av de övergripande miljöinitiativen för dagens företag.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>