Biofiber Tech riktar in sig på den kinesiska plastmarknaden för att skapa global impact
Hem MILJÖ Biofiber Tech riktar in sig på den kinesiska plastmarknaden för att skapa global impact

Biofiber Tech riktar in sig på den kinesiska plastmarknaden för att skapa global impact

Publicerat av: Redaktionen

Från start har Biofiber Tech haft höga ambitioner och ett tydligt mål att minska koldioxidutsläppen globalt genom att reducera användningen av fossilbaserad plast.

Vår ambition är att tillhandahålla en hållbar, kostnadseffektiv och koldioxidnegativ råvara som är enkel att transportera och hantera, vilket speglar vårt engagemang för global hållbarhet.

Vid grundandet av Biofiber Tech fokuserade vi på att identifiera skalbara råvarukällor, och då vi har vår bas i Sverige föll valet naturligt på hållbart brukad tall och gran. En avgörande faktor i vårt val var tillgången på en skalbar infrastruktur som kunde producera råmaterial av jämn kvalitet, vilket är fundamentalt för vår mission att förse plastindustrin med hållbara och skalbara lösningar.

Valet att fokusera på Kina, världens ledande plastproducent, är ett strategiskt drag för att skapa en betydande global påverkan. Genom att introducera hållbara alternativ här, kan vi betydligt minska beroendet av fossilbaserad plast och skära ner koldioxidutsläppen i en omfattning som inte är möjlig genom att sikta in oss på mindre marknader. Vi prioriterar därför att driva de stora förändringar som behövs inom plastindustrin där det har störst betydelse, genom att utnyttja Kinas omfattande tillverkningskapacitet kan vi vara med och påverka till en större global förändring.

Biofiber Tech riktar in sig på den kinesiska plastmarknaden för att skapa global impactUnder våren deltar vi på Chinaplas 2024, den världsledande mässan för plast- och gummiindustrin, som äger rum 23–26 april i Shanghai. Mässan fokuserar på smart tillverkning, innovativa material samt gröna och cirkulära lösningar. Förra årets mässa lockade 250 000 besökare.

Vi ser fram emot att välkomna besökare till KD Feddersens monter, 7.2D42, där vi tillsammans med vår strategiska partner kommer att visa upp våra material.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>