Bosch eBike Systems utökar det digitala stöldskyddet för elcyklar: Nu kan Kiox-displayer användas som nycklar
Hem TRANSPORT Bosch eBike Systems utökar det digitala stöldskyddet för elcyklar: Nu kan Kiox-displayer användas som nycklar

Bosch eBike Systems utökar det digitala stöldskyddet för elcyklar: Nu kan Kiox-displayer användas som nycklar

Publicerat av: Redaktionen

Med den senaste uppdateringen av eBike Flow-appen kan elcyklister utöver sin smartphone även använda displayerna Kiox 300 och Kiox 500 som nyckel för att låsa upp sin elcykel, vilket underlättar när man exempelvis vill dela på en elcykel.

Ytterligare nya funktioner är valmöjligheten att avaktivera automatisk upplåsning samt möjligheten att skräddarsy skärmarna på displayerna.

 Flexibla nyckelalternativ ger ännu effektivare stöldskydd

Alla funktioner baseras på det kostnadsfria stöldskyddet eBike Lock. När det är installerat avaktiveras motorassistansen så snart elcykeln stängs av. eBike Lock ökar därmed säkerheten ytterligare utöver det mekaniska cykellåset. Tack vare den nya uppdateringen kan denna funktion nu även användas med Kiox 300 och Kiox 500. När elcykeln är påslagen och respektive display är ansluten kan cyklisten enkelt välja önskad nyckel i inställningarna i eBike Flow-appen – antingen smartphone, display eller båda. Har man valt display kan man enkelt låsa eller låsa upp det digitala stöldskyddet genom att ta ut eller sätta i displayen i hållaren.

Möjligheten att använda Kiox 300 och Kiox 500 som nyckel ger elcyklister mer flexibilitet och komfort. Om flera personer delar på en elcykel, t.ex. inom familjen eller bland vänner, kan flera digitala nycklar definieras och sedan raderas vid behov. Skyddet som eBike Lock ger är inte längre knutet till en enda smartphone.

Bosch eBike Systems utökar det digitala stöldskyddet för elcyklar: Nu kan Kiox-displayer användas som nycklar

En annan ny funktion i eBike Flow-appen förhindrar att elcykeln låses upp automatiskt så snart den är inom räckvidd för telefonens Bluetooth – exempelvis om man ska på restaurang och parkerar precis utanför. Nu kan man avaktivera funktionen ”Automatisk upplåsning” för att sedan manuellt låsa upp motorassistansen genom att trycka på knappen ”Håll för att låsa upp” i eBike Flow-appen.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>