Folksam först i Sverige med att mäta klimatpåverkan på skador
Hem Hållbar Byggbransch Folksam först i Sverige med att mäta klimatpåverkan på skador

Folksam först i Sverige med att mäta klimatpåverkan på skador

Publicerat av: Redaktionen

Folksams partner CAB Group lanserade nyligen en funktion för att mäta klimatavtryck i det skadehanteringssystem Folksam jobbar i dagligen.

Folksam är först ut i Sverige med att använda funktionen, vilket innebär att skadereglerare kan se olika byggskadors klimatavtryck och därmed få bättre underlag till att göra mer hållbara val.

Varje år köper Folksam byggreparationer för cirka en miljard kronor, att även kunna mäta skadornas klimatpåverkan innebär en möjlighet att minska klimatavtrycket vid byggreparationer. Klimatkalkyleringen bygger på grunddata från IVL Svenska Miljöinstitutet och en generell beräkning av skadeärendets klimatpåverkan i form av kilogram Co2-ekvivalenter kommer att redovisas i Folksams skadehanteringssystem.

– Det här har varit en efterlängtad funktion som ger oss möjligheten att öka vår kompetens inom området samtidigt som vi kan göra stor skillnad för klimatet. På sikt finns även möjligheter att kunna redovisa avtrycket för våra kunder och ge förslag på alternativa sätt att reparera skador för mindre påverkan, säger Tom Forsman Avdelningschef Byggskador på Folksam.

Folksam först i Sverige med att mäta klimatpåverkan på skador

– Med klimatkalkylering kan försäkringsbolag få en större förståelse för byggskadeverksamhetens klimatpåverkan, och därmed kunna fatta mer informerade beslut och vidta åtgärder för att minska sitt klimatavtryck, säger Anders Melkersson på CAB Group AB.

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>