Zpark: Nyttja gröna bidrag för elfordonsladdning – En hållbar investering för företag och föreningar
Hem ENERGI Zpark: Nyttja gröna bidrag för elfordonsladdning – En hållbar investering för företag och föreningar

Zpark: Nyttja gröna bidrag för elfordonsladdning – En hållbar investering för företag och föreningar

Publicerat av: Redaktionen

Zpark Energy Systems, en framstående aktör inom energisystem och laddinfrastruktur, uppmanar företag, bostadsrättsföreningar och samfällighetsföreningar att omfamna grön teknik genom att dra nytta av Ladda Bilen-bidraget från Naturvårdsverket och Grönt Teknikavdrag från Skatteverket.

Senast 1 januari 2025 måste fastighetsägare med fastigheter som inte är bostäder och har minst 20 parkeringsplatser uppfylla boverkets nya krav på elbilsladdning.

Dessa krav innebär att det måste finnas minst en laddningspunkt för elfordon på plats.

För de som är intresserade av att göra mer än att uppfylla kraven så finns det möjlighet att söka bidrag för att täcka delar av installationskostnaderna.

Företag, bostadsrättsföreningar och samhälligheter

Ladda Bilen-bidraget erbjuder företag, bostadsrättsföreningar och samfällighetsföreningar möjligheten att installera laddstationer för elfordon avsedda för boende eller anställda. Bidraget täcker upp till 50% av kostnaderna, med ett maxbelopp på 15 000 kronor per laddpunkt.

Klimatklivet, Investeringsstöd till publika laddstationer

Investeringsstöd för publika laddstationer söks via Klimatklivet. Det går att få upp till 50% av investeringskostnaden i stöd.

Organisationer, kommuner och stiftelser

Organisationer, kommuner och stiftelser kan söka bidrag för att installera elbilsladdare som används av anställda. Bidraget ges som ett engångsbelopp med högst 50% av de bidragsberättigade kostnaderna, högst 15 000 kronor per laddningspunkt.

Zpark: Nyttja gröna bidrag för elfordonsladdning – En hållbar investering för företag och föreningarPrivatpersoner, grön teknik avdrag

Grön teknik, även känt som grönt avdrag, erbjuder privatpersoner möjligheten att investera i hållbara laddningslösningar som laddboxar. Detta skatteavdrag täcker upp till 50% av arbetskostnaden vid installation av laddinfrastruktur och sparar upp till 15 000 kronor, vilket utgör en betydande ekonomisk fördel för dem som strävar efter en hållbar framtid.

Zpark Duo – Lönsamma investeringar i grön teknik

Zpark Duo M-serien och T-serien från Zpark Energy Systems erbjuder avancerad och pålitlig laddteknik. Dessa enheter möjliggör smidig laddning och uppvärmning i ett. Företag och bostadsrättsföreningar kan dra nytta av gröna bidrag genom att investera i Zpark Duo, skapandes en ekonomiskt fördelaktig affär och främjar samtidigt en hållbar framtid.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>