STIHL Norden satsar på nya energiinvesteringar
Hem ENERGI STIHL Norden satsar på nya energiinvesteringar

STIHL Norden satsar på nya energiinvesteringar

Publicerat av: Redaktionen

STIHL, det globala familjeföretaget som tillverkar maskiner och produkter för trädgård, skog och grönytor, har gjort nya energiinvesteringar vid sitt nordiska huvudkontor i Stenkullen, utanför Göteborg.

Ytterligare solpaneler har installerats, vilket förväntas spara 22 ton koldioxid årligen. Investeringen tar STIHL Norden ett steg närmare sitt långsiktiga mål att bli det första företaget inom STIHL-gruppen att bli helt koldioxidneutralt.

Huvudkontoret i Stenkullen har markant ökat sin produktion av solpanelenergi genom installationen av fler paneler.

Investeringen är en del av STIHL Nordens pågående hållbarhetsarbete och ett steg närmare det långsiktiga målet om att bli det första företaget inom STIHL-gruppen som är helt koldioxidneutralt.

– Vår ambition är att fortsätta arbeta mot en mer hållbar framtid, och vi vill fortsätta investera för att uppnå våra mål. Ökad integration av solenergi i energisystemet gynnar hållbarhet och resurseffektivitet, säger Per Christian Salvesen, Head of Supply Chain på STIHL Norden.

Den extra kapaciteten från den nya installationen motsvarar 48 000 kW årligen. Den ökade investeringen i solpaneler resulterade i att över 50 procent av STIHL Nordens energiförbrukning nu täcks av solenergi.

STIHL Norden satsar på nya energiinvesteringarSamtidigt utökar STIHL Norden även antalet laddningsstationer för elbilar vid det nordiska huvudkontoret. Sju nya laddningsstationer har installerats och erbjuder sammanlagt 22 individuella laddningsplatser för anställda. I dagsläget är 84 % av alla företagsbilar inom STIHL Norden antingen el- eller hybridbilar, och satsningen från att konvertera från bensin till elfordon är en del av den pågående klimatstrategin.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>