Eaton öppnar ny fabrik i Finland – möter efterfrågan av energieffektiva UPS-system
Hem ENERGI Eaton öppnar ny fabrik i Finland – möter efterfrågan av energieffektiva UPS-system

Eaton öppnar ny fabrik i Finland – möter efterfrågan av energieffektiva UPS-system

Publicerat av: Redaktionen

Energihanteringsföretaget Eaton inviger nu en ny toppmodern fabrik med tillhörande campus i Helsingfors.

Den nya fabriken ska öka företagets kapacitet att tillverka och leverera UPS-system, däribland Eatons senaste produkt, Eaton 9395X.

Mängden data har ökat drastiskt i takt med att alltmer AI, IoT och elbilar används i samhället.

Den stora dataanvändningen ställer allt högre krav på kapaciteten hos datacenter, inom vilken expansion sannolikt kommer att behövas inom kort tid. Eaton är en av världens största leverantörer av trefas-UPS-system och investeringarna i en ny fabrik i Helsingfors beror på den ökade tillväxten inom datacenterområdet.

– Vår verksamhet har växt så snabbt att vi har vuxit ur vår befintliga fabrik i Helsingfors. Den nya anläggningen ska tillhandahålla UPS-system huvudsakligen för datacenter men även tillämpningar inom hälsovård, samt den kommersiella och marina sektorn, säger Marcelo Pizzato, affärsutveclingschef för datacenter i Norden på Eaton.

Den nya UPS:en Eaton 9395X, som byggs i fabriken, tar upp till 30 procent mindre yta jämfört med liknande modeller, vilket är en fördel för datacenter som behöver öka sin kapacitet. 9395X är baserad på kiselkarbidomriktareoch är mer energieffektiv. Systemet är utrustat med Eatons EnergyAware-teknik, vilken prioriterar kontinuitet i systemet samtidigt som den stöder tillhandahållandet av efterfrågeflexibilitet till nationella elnät.

Eaton öppnar ny fabrik i Finland – möter efterfrågan av energieffektiva UPS-system

– EnergyAware gör det möjligt för verksamheter, speciellt datacenter, att sälja flexibilitetstjänster till elnätet. Det är en attraktiv inkomstkälla som också bidrar med en betydande hållbarhetsfördel. Flexibilitet hjälper elnätoperatörer att använda mer förnybara källor och att kompensera för leverantörernas koldioxidutsläpp, säger Marcelo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>