Einride och DP World tillkännager den största satsningen på elektrisk och autonom frakt i Mellanöstern
Hem TRANSPORT Einride och DP World tillkännager den största satsningen på elektrisk och autonom frakt i Mellanöstern

Einride och DP World tillkännager den största satsningen på elektrisk och autonom frakt i Mellanöstern

Publicerat av: Redaktionen

Einride, fraktteknikföretaget som levererar digital, elektrisk och autonom transport, tillkännager idag ett partnerskap med DP World, en världsledande logistikaktör med huvudkontor i Dubai.

Samarbetet ska elektrifiera containerflöden dygnet runt på terminalen vid Jebel Ali i Dubai. Detta blir den största satsningen på elektrisk och autonom fraktmobilitet i Mellanöstern.

Einrides transportlösning rullas ut i slutet av 2024, och fram till början av 2025 siktar partnerskapet på att skala upp verksamheten för att stötta cirka 1 600 containerförflyttningar dagligen.

Expansionen möjliggörs genom en flotta på 100 uppkopplade elektriska lastbilar, vars rutter digitalt planeras och optimeras genom Einride Saga. Ett autonomt pilotprojekt påbörjas även år 2025. Vid full driftkapacitet förväntas initiativet leda till en årlig CO2e-besparing på upp till 14 600 ton och NOx-besparing på upp till 158 ton.

– Einride och DP World kommer att driva fram ett paradigmskifte inom fraktmobilitet i Förenade Arabemiraten. Vårt samarbete understryker vårt gemensamma åtagande för hållbarhet och innovation, där Einrides expertis inom elektrifiering och autonom teknik kombineras med DP Worlds globala ledarskap. Genom att elektrifiera containertransporter vid Jebel Ali Port strävar vi efter att sätta en ny standard för hållbar frakt och minska koldioxidutsläppen markant. Detta partnerskap visar på effektiviteten i att förena visionära ideal med handlingskraft och banar väg för en mer motståndskraftig framtid, säger Robert Falck, VD och grundare av Einride.

Einride och DP World tillkännager den största satsningen på elektrisk och autonom frakt i Mellanöstern– DP World vill göra handeln smartare, snabbare och mer hållbar, och vårt nya partnerskap med Einride matchar den visionen perfekt. Vi har redan gjort betydande framsteg inom elektrifiering och automatisering av våra terminaler vid Jebel Ali Port, och med Einrides banbrytande teknik kan vi ta det till nästa nivå. Vårt partnerskap kommer att driva större operationell effektivitet, ytterligare minska koldioxidavtrycket från terminalerna och leda till hållbar innovation inom logistiksektorn, säger Abdulla Bin Damithan, VD för DP World GCC.

Samarbetet är del av en större satsning som Einride gör tillsammans med Ministeriet för Energi och Infrastruktur i Förenade Arabemiraten, med syfte att att accelerera regionens omställning till hållbara transporter. Einrides ekosystem, bestående av elfordon och autonoma fordon, laddinfrastruktur och det digitala operativsystemet Einride Saga, kommer att implementeras i stor skala över Falcon Rise-nätverket som kommer att sträcka sig över 550 kilometer mellan Abu Dhabi, Dubai och Sharjah.

Enligt Alphaliners data om total containerhantering för år 2023, rankades nyligen Jebel Ali Port som den tionde mest trafikerade hamnen i världen och den mest trafikerade utanför Asien.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>