eComExpo: Framtidens fossilfria transportbransch i centrum
Hem NYHETER eComExpo: Hållbara transporter

eComExpo: Hållbara transporter

Publicerat av: Redaktionen

Att vi måste ställa om vårt samhälle för att skydda klimatet har det pratats om i många år.

Nu börjar det som tidigare mycket har varit visioner och önskemål ta formen av handling.

Många företag visar ett genuint intresse av att vara med och ställa om i hela kedjan för att rädda klimatet. Och nu handlar det inte längre om greenwashing där företag låtsas bry sig om miljön för att erhålla billiga poäng där ute.

Sverige har högt satta nationella mål om en utsläppsminskning med 70 procent till 2030 och netto noll utsläpp till 2045. Ett tydligt tecken på viljan att vara med och bidra till omställningen är konferensen och mässan eComExpo för nyttofordon som hålls i Arlandastad 27-28 september.

eComExpo: Framtidens fossilfria transportbransch i centrum

eComExpo har fri entré, och biljetter kan laddas ner här: (https://www.ecomexpo.se/biljetter/)

Av innehållet i denna bilaga och kommande konferenser på mässan framgår tydligt att klimatmålen inte kan nås utan samarbete mellan branscher, företag och konsumenter. Det handlar inte enbart om alternativa drivmedel. Det handlar om att se vilka drivmedel som passar till vilka typer av transporter, att utveckla nya drivlinor och fordon. Lika viktigt är att få till en smart laddinfrastruktur och att det finns tillräckligt med elkraft.

Teknik, lagar och regler måste anpassas så att de går i takt för att möjliggöra omställningen. På eComExpo samlas fordonstillverkare, bränsleproducenter, bränsledistributörer och transportköpare, tillsammans med forskare och politiker. Det är ett forum där vi alla tillsammans sätter agendan för hur vi ska klara den viktiga omställningen till fossilfria transporter. eComExpo handlar om att göra transportbranschen fossilfri – på alla sätt.

Vi ses på eComExpo

Jan Åström

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>