Siemens Energy skänker vinsten från cirkulär IT-hantering vidare till välgörenhet
Hem HÅLLBARA ÅSIKTER Siemens Energy skänker vinsten från cirkulär IT-hantering vidare till välgörenhet

Siemens Energy skänker vinsten från cirkulär IT-hantering vidare till välgörenhet

Publicerat av: Redaktionen

Hållbarhet är en viktig hörnsten för energiteknikföretaget Siemens Energy, inte bara när det kommer till rena miljöfrågor utan även i fråga om socialt ansvarstagande.

Som ett steg i detta har nu Siemens Energy i Sverige beslutat att låta sitt överskott från sin cirkulära IT-hantering att med start 2023 oavkortat gå till välgörenhet.

Siemens Energy har som en del i sitt hållbarhetsarbete sedan flera år ett samarbete med Inrego för att återanvända företagets IT-utrustning. Nu väljer Siemens Energy att, som första företag, gå ett steg längre och skänka all vinst från samarbetet till välgörenhet, närmare bestämt till Barncancerfondens arbete.

Siemens Energy skänker vinsten från cirkulär IT-hantering vidare till välgörenhet–        Vi som energiföretag pratar mycket om hur vi själva och våra kunder behöver hushålla med jordens resurser och ställa om till en fossilfri värld, men också om att tillgång på el och värme är en demokrati- och jämställdhetsfråga inte minst för att våra unga ska kunna studera vidare. Att återanvända IT-utrustning är inte bara en fråga för klimatet utan även en social fråga. Det känns därför extra bra att även skänka vidare vinsten härifrån till Barncancerfonden som ligger oss extra varmt om hjärtat, säger Christina Skoglund, Environmental Engineer på Siemens Energy AB.

IT-produkterna som återanvänds går bland annat till skolor, och blir till digitala hjälpmedel i undervisningen. Nu går alltså även den ekonomiska vinsten som Siemens Energy gör vidare till barn och unga som har det extra svårt.

–        Tack vare bidrag från engagerade företag kan vi fortsätta stötta barncancerforskningen för att hitta nya läkemedel och behandlingar, men också för att förbättra hälsan för de som är färdigbehandlade. Vi är stolta över att Siemens Energy och Inrego valt att samverka för att kunna stödja vårt arbete både idag och på längre sikt, säger Charlotte Eliasson, ansvarig företagssamarbete Barncancerfonden.

Hittills i år har Siemens Energy skickat in 1 556 produkter för rekonditionering till Inrego, där nästintill allt har gått att återanvända. Det har resulterat i en koldioxidbesparing på 326 446 kg – en mängd som motsvarar utsläppen för att flyga tur-och-retur mellan Stockholm och Barcelona 351 gånger.

–        Siemens Energy är med detta initiativ föregångare som inspirerar och visar vad vi kan åstadkomma genom att ta vara på våra resurser på ett bättre sätt. Vi är stolta över att ha så drivna kunder som tar chansen att skapa ännu fler fördelar med en cirkulär IT-hantering, säger Henrik Nilsson, VD för Inrego.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>