Starkt ökad efterfrågan av solcellsparker – lönsamt med park
Hem ENERGI Starkt ökad efterfrågan av solcellsparker – lönsamt med park

Starkt ökad efterfrågan av solcellsparker – lönsamt med park

Publicerat av: Redaktionen

Efter det senaste årets skenande elpriser och en kommande höjning av elskatten, inser allt fler fastighetsägare, lantbrukare och bostadsrättföreningar potentialen i solceller.

Enligt Energimyndigheten väntas användandet av solel uppgå till 3 terrawattimmar (TWh) 2024.

Flexibla helhetslösningar

-Vi vill erbjuda kunderna en helhetslösning. De ska inte behöva gå till flera olika aktörer. Vi vill göra det enkelt för företagare att ta steget mot ett mer hållbart samhälle, säger Carl-Olof Wilhelmson, vd.

-Att installera solceller ska vara en enkel process tillägger Eric Wachtmeister, säljchef. Han poängterar dock att alla byggnader har olika förutsättningar och ibland stöter de på tak och mark med försvårande omständigheter.

-Vi kan ändå lösa det mesta, det brukar oftast gå att komma runt eventuella problem för att skapa en hållbar och lönsam anläggning som är optimalt anpassad för kunden, säger Eric Wachtmeister.

-Vi erbjuder inga färdiga paketlösningar. Innan vi ens skickar ut en offert påbörjar vi varje projekt med en noga analys av kundens behov och den specifika miljön där solcellsanläggningen ska installeras. Utefter det skräddarsys anläggningen för just den kunden, tillägger Carl-Olof Wilhelmson.

Starkt ökad efterfrågan av solcellsparker – lönsamt med parkÖkat värde på bostadsrätter med solceller

Med rätt typ av förutsättningar och med hjälp av effektiva solceller kan en bostadsrättsförening producera sin egen el under stora delar av året. Solceller bidrar till samhällsutvecklingen och gör bostadsrättsföreningar attraktivare för blivande bostadsgäster samt kommande generationer. Med solceller till en bostadsrättsförening ökar också värdet på fastigheterna.

Läs mer om solceller till bostadsrätter

En snabbt växande bransch

-Vi ser en starkt ökad efterfrågan av solcellsparker. För att möta behovet har vi stärkt upp vårt team med specialister inom parkutveckling och kommer framöver att satsa ännu mer på solcellsparker, säger Eric Wachtmeister.

Solarwork hjälper både de som vill äga solparken själva och de som vill upplåta marken åt förnybar elproduktion, de jobbar nära markägaren genom hela processen. Hela vägen från utvärdering och projektutveckling av markområdet till byggnation och drift av solcellsparken.

– Att bygga solpark är ett bra sätt för markägare att omvandla lågavkastad mark till stabil avkastning många år framöver. Dessutom är de med och bidrar till samhällets övergång till förnybar energi, avslutar Eric Wachtmeister.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>