ABB förvärvar innovativt företag inom optiska sensorer för att utöka erbjudandet inom smart vattenbehandling
Hem MILJÖ ABB förvärvar innovativt företag inom optiska sensorer för att utöka erbjudandet inom smart vattenbehandling

ABB förvärvar innovativt företag inom optiska sensorer för att utöka erbjudandet inom smart vattenbehandling

Publicerat av: Redaktionen

ABB meddelar idag att man nått en överenskommelse om att förvärva det kanadensiska företaget Real Tech, ledande leverantör av innovativ optisk sensorteknik som möjliggör realtidsövervakning och provtagning av vatten.

I och med förvärvet utvidgar ABB sin starka närvaro inom vattensegmentet och kompletterar produktportföljen med optisk teknik som är avgörande för smart vattenbehandling.

Ekonomiska detaljer kring transaktionen som förväntas slutföras under första kvartalet 2024 har inte redovisats.

Till skillnad från traditionell mätning av vattenkvalitet, som kan vara en tidskrävande process, ger Real Techs produktportfölj kritiska mätningar i realtid. Det ger en bättre processkontroll och säkerställer fortlöpande vattenkvaliteten. Real Techs patenterade lösningar omfattar hela den digitala vattenkedjan för övervakning av vattenkvaliteten med fokus på dataframtagning och analyser.

Real Techs portfölj innefattar optiska sensorer, styrenheter och en rad tillbehör som innebär att varje system kan konfigureras efter kundens behov. Genom att utnyttja ljus mäter sensorerna sammansättningen i vattnet. Sensorerna använder sig av spektrofotometri och fluorescensmätning för att flytta ut provtagningen från labbmiljö till processmiljö för användning i realtid. Liquid AI, en egenutvecklad AI-programvaruplattform, kompletterar tjänsteerbjudandet och ger ett enkelt och exakt sätt att analysera data från Real Tech-sensorerna. Företaget har cirka 40 medarbetare och är baserat i Whitby i Ontario.

ABB förvärvar innovativt företag inom optiska sensorer för att utöka erbjudandet inom smart vattenbehandling

”Vi är glada att kunna hälsa alla nya kollegor välkomna till ABB-familjen”, säger Jacques Mulbert, chef för divisionen ABB Measurement & Analytics. ”Vi ser fram emot att tillsammans driva Real Techs innovations- och tillväxtresa vidare. Genom att gå samman med ABB kommer utnyttjandet av Real Techs teknologier att snabbas upp tack vare ABB:s enorma globala sälj- och servicenätverk, vilket innebär ett stort steg vad gäller ökad tillgång till marknaden. Förvärvet är en viktig del i ABB Measurement & Analytics strategi att lägga till avancerade miljöteknologier i portföljen.”

”När vi grundade Real Tech för nästan 20 år sedan var vi inriktade på att utveckla optisk sensorteknik som skulle ta vattenbehandling in i en ny era”, säger Jodi Glover, vd och en av grundarna av Real Tech. ”Våra sensorer för övervakning av vattenkvalitet i realtid samt funktioner för dataanalyser gör det möjligt för våra kunder, både vattenbolag och industrier som behandlar vatten i sin verksamhet och tillverkningsprocesser med de kritiska insikter de ständigt behöver ha tillgång till, varje dag. Vi ser fram emot att bli en del av ABB med en delad vision att skapa en mer hållbar framtid.”

Enligt FN saknar 2,2 miljarder människor tillgång till säkert hanterat dricksvatten och över 4,2 miljarder människor saknar säkert hanterad renhållning. Samtidigt återanvänds bara 11 procent av världens behandlade avloppsvatten och ungefär hälften av världens obehandlade avloppsvatten rinner fortfarande ut i floder, sjöar och hav. Framgångar inom vattensensorteknik och artificiell intelligens kan bidra till en effektiv behandling av vatten och avloppsvatten. Investeringarna i övervakning av vattenkvalitet, vattenbehandling och vatteninfrastruktur har ökat dramatiskt i hela världen. I USA investeras hela 111 miljarder dollar, ett belopp utan motstycke, i en uppgradering av vatteninfrastrukturen under en 10-årsperiod.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>