eTransportmässan eComExpo åter till Stockholm – och Köpenhamn
Hem EVENT eTransportmässan eComExpo åter snart till Stockholm – och Köpenhamn

eTransportmässan eComExpo åter snart till Stockholm – och Köpenhamn

Publicerat av: Redaktionen

Intresset för elbilar är rekordstort, det märktes inte minst på elbilsmässan eCarExpo som slog publikrekord i början av månaden.

Nu är det dessutom klart att mässans ”systermässa” eComExpo som handlar om fossilfria transporter både återkommer till Stockholm och får en upplaga i Köpenhamn.

eComExpo hade premiär i Stockholm 2022 och är landets enda mässa när det gäller fossilfria transporter av alla slag.

Här finns såväl utställda el-lastbilar och laddlösningar som mängder av seminarier och föredrag.

– Transportbranchen befinner sig där bilbranschen var för några år sedan när det gäller elektrifiering och omställning, säger Anna Fägersten på eLife Nordic som är arrangör.

– Man håller precis på att gå från känslan av entusiasm och nyskapande till att detta faktiskt också är affärer och en levande verklighet.

Den första mässan som hölls i april 2022 följs nu upp den 27-28 september i år. Då som nu är det Scandinavian XPO i Arlandastad som är arenan. Men nu med dubbelt så stor yta.

– För något år sedan handlade omställning av transportbranschen bara om eldrivna last- och transportbilar. Men nu är det vätgas, fossilfritt flyg, bussar med bränsleceller, entreprenadmaskiner på el och till och med segelfartyg – det går fort nu. Vi ska vara platsen där du som transportföretag, transportköpare eller infrastrukturbyggare kan få en helhetsbild. Och där du som ny aktör kan visa upp dig och dina lösningar för både näringsliv och offentlig sektor.

Till Köpenhamn

2023 blir också året då eComExpo följer i elbilsmässans fotspår och även etablerar sig utomlands. Den 26-29 oktober kommer mässan att hållas i Bella Center i Köpenhamn samtidigt som eCarExpo. Tillsammans täcker de två mässorna 20,000 kvadratmeter.

eTransportmässan eComExpo åter till Stockholm – och Köpenhamn– Det blir två mässor på samma gång och med en entrébiljett, säger Gunnar Dackevall som är VD för eLife Nordic AB.

– Danmark är ett land där transportnäringen är mycket viktig och det finns ett stort sug efter en mötesplats för fossilfria aktörer. Intresset är stort och det ska verkligen bli ett spännande projekt.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>