Volvo Construction Equipment investerar i produktion av batteripaket
Hem TRANSPORT Volvo Construction Equipment (Volvo CE) investerar i produktion av batteripaket

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) investerar i produktion av batteripaket

Publicerat av: Redaktionen

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) investerar i batterpaketstillverkning vid sin grävmaskinsfabrik i Changwon, Sydkorea, vilket markerar ambitionen att driva en industriomvandling mot hållbara lösningar.

  • Fabriken i Changwon, Sydkorea är specialiserad på tillverkning av grävmaskiner och är den största produktionsanläggningen för grävmaskiner inom Volvo CE

  • Investeringen på 80 miljoner SEK (7,8 miljoner USD) från Volvokoncernen kommer att göra det möjligt för fabriken att börja tillverka ett brett utbud av batteripaketsslösningar

  • Detta är ytterligare ett viktigt steg framåt mot företagets Science Based Targets-åtaganden och dess ambitioner att vara fossilfria, där 35 % av sålda maskiner ska vara elektriska vid 2030

Med Volvokoncernens investering på 80 miljoner kronor (cirka 7,8 miljoner dollar) kommer en ny produktionsanläggning och utrustning att byggas vid Changwonfabriken i Sydkorea.

Fabriken är med sina cirka 1,1 miljoner m2 är den största produktionsanläggningen för grävmaskiner inom Volvo CE och producerar cirka 55 % av den totala grävmaskinsvolymen.

Den nya anläggningen vid Changwonfabriken kommer att producera ett brett utbud av vanligt förekommande lagringslösningar för el(batteripaket) för Volvokoncernen och bli ett kärnkompetenscenter för elektriska grävmaskiner. Detta kommer att göra det möjligt för Volvokoncernen att erbjuda fler hållbara lösningar till sina APAC-marknader på ett mer flexibelt, kostnadseffektivt och smidigt sätt som även kommer att omfatta leveranskedja, tillverkning och logistik.

– Som den största fabriken inom Volvo CE men även som kärnanläggning för utveckling och produktion av grävmaskiner, ligger Changwon i framkant av vår omställning mot en hållbar framtid, säger Andy Knight, Head of Operations Excavator och Managing Director för Volvo Group Korea.

 Denna investering är en viktig milstolpe i vår plan för elektrifiering av våra produkter och stödjer våra senaste investeringar i produktionsanläggningar för elgrävmaskiner. Changwon är idealiskt beläget nära våra partners som förser oss med batterimoduler men även andra nyckelleverantörer i Sydkorea som gör att vi kan möta kundernas behov i framtiden. Här finns också en mycket kompetent och motiverad arbetsstyrka som är fullt engagerade i att uppfylla våra framtida miljömål.

Den nya produktionsanläggningen kommer att byggas inne i den nuvarande komponentverkstaden i Changwon – utan att störa den befintliga verksamheten. När den är färdig kommer den nya anläggningen att vara cirka 2 500 m2 inklusive monterings- och logistikområden. Byggnadsarbetet kommer att påbörjas i april 2023 och batteripaketproduktion förväntas starta i juni 2024.

Kort efter ett tillkännagivande om att investera i produktion av elektriska hjullastare vid sin fabrik i Arvika, och elektriska dumprar från företagets produktionsanläggning i Braås, är detta ytterligare ett tecken på att Volvo CE har åtagit sig att bli helt fossilfria till 2040 – i linje med Parisavtalet och som anges i dess Science Based Target-mål. Nu tar man ytterligare ett steg framåt i sin ambition att omvandla branschen genom elektromobilitet och andra mer hållbara lösningar.

Volvo Construction Equipment investerar i produktion av batteripaketVolvo CE har redan framgångsrikt introducerat kompakta elgrävmaskiner på den globala marknaden med ECR25 Electric, ECR18 Electric, EC18 Electric och den medelstora grävmaskinen EC230 Electric. Tillsammans med sina kompakta elektriska hjullastare har Volvo CE en av marknadens största utbud av elektriska entrepenadmaskiner – ett utbud som finns tillgängligt via den svenska återförsäljaren Swecon.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>