Footprint Level visualiserar ditt klimatarbete – lanserar CO2-mätare
Hem MILJÖ Footprint Level visualiserar nu ditt klimatarbete – lanserar CO2-mätare

Footprint Level visualiserar nu ditt klimatarbete – lanserar CO2-mätare

Publicerat av: Redaktionen

Nu lanserar Footprint Level sin första tjänst: CO2-mätaren. Mätaren visar på ett enkelt och pedagogiskt sätt ett företags eller organisations klimatavtryck över tid, och gör det enkelt att förstå för både externa och interna intressenter.

  • Vi behöver förbättra sättet vi kommunicerar komplex klimatinformation på, säger Mats Huss, VD och en av grundarna till Footprint Level. Jag har jobbat på designbyråer med projekt i olika delar av världen i över 20 år, med kunder från många olika branscher, och såg ett stort behov av en sådan tjänst. Även icke-experter måste förstå och kunna ta välinformerade, faktagrundade beslut som ger ett bättre

Mätaren är resultatet av flera års utvecklingsarbete och en just avslutad pilotstudie med en rad företag från olika branscher.

CO2-mätaren baseras på hållbarhetsdata via klimatberäkningsverktyget Green House Gas Protocol och visar ett företags eller en organisations CO2-avtryck över tid och i relation till 1.5°C-målet i Parisavtalet. Mätaren från 1-100 är en ikon som ligger på kundens hemsida och värdet 100 uppnås om organisationen minskar sitt CO2-avtryck i linje med Parisavtalet.

  • Många företag lägger miljontals kronor och arbetstimmar på sitt hållbarhetsarbete, men har svårt att nå ut till både kunder och anställda med sina Förmågan att kommunicera arbetet utåt, men också internt för att väcka engagemang är en överlevnadsfråga. Vår tjänst underlättar den processen, säger Martin Wainult, CTO och Co-founder.

Footprint Level visualiserar ditt klimatarbete – lanserar CO2-mätareCO2-mätaren är den första i en serie mätare som speglar EU:s Taxonomi.

  • Det fanns flera delar i EUs taxonomi men koldioxid var den värsta boven, så det var naturligt att börja med en mätare för detta, fortsätter Mats Huss. Vi håller redan på med nästa mätare i serien: en cirkularitetsmätare.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>