GodEl och 1KOMMA5° lanserar solcellssamarbete
Hem ENERGI GodEl och 1KOMMA5° lanserar solcellssamarbete

GodEl och 1KOMMA5° lanserar solcellssamarbete

Publicerat av: Redaktionen

Från och med den 11 juni får privatkunder hos GodEl, gamla som nya, hela 5 000 kronor i avdrag på sin framtida elräkning om de investerar i solcellssystem och smarta energilösningar från 1KOMMA5°.

Samarbetet är en allians i hållbara val – 1KOMMA5°:s solpaneler gjort av tyskt kisel med lägre klimatavtryck och europeiska, marknadsledande garantier var avgörande för GodEl i valet.

GodEl och 1KOMMA5° lanserar solcellssamarbete

Maria Erdmann, vd på GodEl

GodEl har, efter en upphandling, valt 1KOMMA5° som samarbetspartner för solsystem till sina privatkunder. Ett ambitiöst hållbarhetsarbete var den avgörande faktorn bakom beslutet. 1KOMMA5°:s solceller är ensamma på den svenska marknaden om att ha tillverkats med europeiskt kisel, i detta fall tyskt kisel. Lägre klimatavtryck och marknadsledande europeiska garantier av produkt och effekt är andra tunga fördelar, tillsammans med vetskapen om att solceller regelbundet kvalitetstestas hos Europas största solforskningsinstitut.

”Vi är stolta över att kunna erbjuda alla Sveriges villakunder solceller med ett rejält avdrag på framtida elräkningar. Vi arbetar för ekonomisk, miljömässig och social hållbarhet och mig veterligen är GodEl det enda elbolaget i världen som ger all vår vinstutdelning till välgörenhet. Att 1KOMMA5° liksom oss har ett ambitiöst hållbarhetsarbete var avgörande i vårt val av solcellspartner”, säger Maria Erdmann, vd på GodEl.

”Att inleda ett samarbete med GodEl är en viktig milstolpe för oss på 1KOMMA5° och vi är oerhört stolta över att de valt oss som samarbetspartner. Tillsammans ser vi till att fler hushåll kan producera egen solel, säkerställer omställningen till energismarta hem och främjar användningen av förnybar energi i Sverige. Detta samarbete markerar ett betydande steg mot en mer hållbar framtid”, säger Gunnar Jönsson, vd på 1KOMMA5° Sverige.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>