Hem NYHETER Här byggs de unika nollenergihusen

Här byggs de unika nollenergihusen

Publicerat av: Redaktionen

Här byggs de unika nollenergihusen 4

På Södra Gränstorp i Trelleborg byggs just nu miljövänliga nollenergihus med åttio lägenheter.

– Om vi kan producera fastigheter som inte påverkar miljön negativt så är det en självklarhet att vi skall göra det, säger Ulf Wallén, vd för Acrinova.

På Södra Gränstorpsområdet i Trelleborg byggs det för fullt. Här tar en bostadsfastighet innehållande åttio lägenheter form. Ambitionen är att åstadkomma miljövänliga nollenergihus där den årliga energianvändningen ska vara lika med den egenproducerade energin.

På granntomten uppförs en stor förskola med plats för cirka 160 barn, även denna byggs med miljö i omtanke och där solceller och bergvärme står för energiproduktionen.

– Båda dessa projekt är unika avseende miljö och grön energi. Fastigheterna kommer att ha nollvision avseende energi och drift vilket möjliggörs genom energisnåla konstruktioner samt att vi själva producerar värme och el genom bergvärme och solceller på taken. Byggnaderna skall certifieras enligt miljöbyggnad kategori Silver (Sweden Green Building Councils 3.0), säger Ulf Wallén.

Här byggs de unika nollenergihusen 5

Producerar egen miljövänlig el

Acrinova är ett fastighets- och förvaltningsbolag som är verksamt i södra Sverige, främst i Öresundsområdet.

För Acrinova står miljötänket alltid i fokus.

– Allas påverkan på miljön är viktig för planeten och vår framtid. Vi vill göra det vi kan för att delta i det globala miljöarbetet. Om vi kan producera fastigheter som inte påverkar miljön negativt så är det en självklarhet att vi skall göra det. Vi är väldigt glada att vi hittat en lösning som möjliggör att vi kan producera egen miljövänlig energi och drift i våra nyproducerade fastigheter. Vi arbetar även med att inventera våra befintliga fastigheter för att sänka energianvändningen och miljöpåverkan, säger Ulf Wallén.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>