HEINEKEN rullar sin första gränsöverskridande elektriska transport i samarbete med Einride
Hem TRANSPORT HEINEKEN rullar sin första gränsöverskridande elektriska transport i samarbete med Einride

HEINEKEN rullar sin första gränsöverskridande elektriska transport i samarbete med Einride

Publicerat av: Redaktionen

HEINEKEN ingår partnerskap med Einride för att driva på övergången till hållbar fraktmobilitet och genomför i och med det sin första gränsöverskridande elektriska transport.

Genom att övergå till elektrisk frakt, drivet av förnybar energi, mellan HEINEKENs bryggeri i Den Bosch, Nederländerna, och distributionscentret i Duisburg, Tyskland, reduceras CO²-utsläppen längs sträckan med cirka 930 ton per år.

Detta är det första steget mot en hållbar transportmodell och i linje med HEINEKENs ambitiösa mål att uppnå nettonoll koldioxidutsläpp i hela värdekedjan fram till 2040, där logistik utgör 12% av det totala koldioxidavtrycket.

HEINEKEN rullar sin första gränsöverskridande elektriska transport i samarbete med Einride–         Avkarbonisering av logistik spelar en nyckelroll för att nå HEINEKENs nettonoll-mål. Batterielektrisk teknologi är en av de mest framstående metoderna för hållbar vägfrakt, och Einride besitter kunskapen, nätverket och erfarenheten för att erbjuda långsiktig kapacitet för elektrisk och konkurrenskraftig fraktmobilitet. Deras förmåga att sammanföra tillverkare, transportföretag, åkerier, förare och myndigheter för att smidigt organisera logistik i kritiska delar av vårt nätverk gör dem till en utmärkt partner, säger Arjen van der Woude, Director Strategic Sourcing Supply Chain på HEINEKEN.

Partnerskapet omfattar hela Einrides erbjudande. Det inkluderar en flotta av eldrivna tunga fordon som drivs av förnybar energi, etablering av laddinfrastruktur och integration av den AI-drivna mobilitetsplattformen Einride Saga, som styr hela ekosystemet. Inledningvis kommer en flotta om 5 Mercedes eActros 300-fordon dagligen transportera tio fulla laster (~540 km per lastbil). Den laddinfrastruktur som byggts för att driva rutten baseras på Kempowers lösning för laddning, integrerad med Saga. Genom datadrivna insikter och realtidsuppdateringar ger Saga transportörer möjlighet att optimera rutter, minska energiförbrukningen, automatisera laddningsscheman, maximera batteriets livslängd, noggrant spåra minskningen av utsläpp och effektivisera transportkostnaderna. Sedan övergången till elektriska vägtransporter med Einride har partners på ett kostnadseffektivt sätt lyckats minska sina transportutsläpp på berörda sträckor med upp till 95%.

–         Vi ser HEINEKEN som en perfekt samarbetspartner med en tydligt definierad väg mot minskade utsläpp. HEINEKENs åtgärder mot nettonoll sträcker sig över hela värdekedjan och vi är glada att bidra till detta delmål genom att förena våra krafter på denna gränsöverskridande elektrifieringsresa, säger Robert Ziegler, General Manager EMEA på Einride.

Partnerskapet är starten på en gemensam plan för att ytterligare minska utsläpp och främja verksamheten, förarna och företagen över gränserna. Dessutom finns planer på att utöka samarbetet till fler marknader inom en snar framtid.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>