Hexicon ingår avtal om kreditfacilitet
Hem ENERGI Hexicon AB ingår avtal om kreditfacilitet

Hexicon AB ingår avtal om kreditfacilitet

Publicerat av: Redaktionen

Hexicon AB (”Bolaget” eller ”Hexicon”) ingår avtal om en kreditfacilitet om upp till 75 MSEK, som kan utnyttjas vid behov och med utbetalningar om 10 MSEK åt gången.

Största finansiär är Wallstreet Aktiebolag, en del av Walleniusgruppen, och ett mindre antal privata investerare (”Kreditfaciliteten”).

Kreditfaciliteteten avser att täcka Hexicons rörelsekapitalbehov och ge Bolaget möjlighet att avyttra projekt vid optimal tidpunkt med bästa möjliga villkor. Med faciliteten säkras bolagets likviditet det närmaste året fram till sommaren 2024.

Kreditfaciliteten kommer främst användas för att stärka Bolagets rörelsekapital och möjliggör för Hexicon att fortsätta utveckla sin projektportfölj. I maj 2023 slöt Hexicon ett långsiktigt finansieringsavtal om upp till 45 miljoner euro med Glennmont Partners, en av Europas största fondförvaltare som fokuserar på investeringar i infrastruktur för ren energi, för finansiering av bolagets projektportfölj. Tillsammans stärker dessa två komplementära finansieringsavtal Hexicons möjligheter till att förverkliga bolagets tillväxtpotential och realisering av värden i bolagets projektportfölj.

Hexicon ingår avtal om kreditfacilitet

Renderad bild på TwinWind.

”Vi är glada över att ha säkrat finansiering för att fortsatt vara flexibla gällande tidpunkt för att avyttra projekt och på så sätt optimera värdeskapandet i vår portfölj. Med denna kreditfacilitet kan vi säkerställa att vi har likviditet i bolaget för att täcka icke-projektrelaterade kostnader och tillsammans med Glennmont-avtalet kan vi fortsätta accelerera vårt arbete för att nå våra tillväxtmål”, kommenterar Marcus Thor, VD för Hexicon.

Kreditfaciliteten
Totalt uppgår Kreditfaciliteten till 75 MSEK varav drygt hälften finansieras av Wallstreet Aktiebolag och resterande del av ett antal privata investerare. Hexicon har möjlighet att under en tolvmånadersperiod vid behov nyttja krediten, där minsta uttag är på 10 MSEK. Fram till dess Bolagets utestående konvertibellån är återbetalade i sin helhet kan högst 10 MSEK av Kreditfaciliteten utnyttjas.

Kreditfaciliteten ingås till marknadsmässiga villkor. Återbetalning av lånet tillsammans med upplupen ränta ska ske senast den 12 juli 2024. Hexicon har möjlighet att, vid valfri tidpunkt, helt eller delvis genomföra förtida återbetalning av utnyttjad kredit och i anslutning därtill säga upp Kreditfaciliteten.

Som säkerhet för Kreditfacilteten har Hexicon, genom sitt helägda dotterbolag Freia Offshore AB (”Freia Offshore”), pantsatt samtliga svenska patent som ägs av Freia Offshore, inklusive alla rättigheter hänförliga därtill, till långivarna.

Pareto Securities har varit finansiella rådgivare i transaktionen och Setterwalls Advokatbyrå har agerat legal rådgivare.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>