Nissan X-Trail Mountain Rescue - tar e-4ORCE till skidbackarna
Hem TRANSPORT Nissan X-Trail Mountain Rescue – tar e-4ORCE till skidbackarna

Nissan X-Trail Mountain Rescue – tar e-4ORCE till skidbackarna

Publicerat av: Redaktionen

Nissan tar kraften från 4-hjulsdriftsystemet e-4ORCE till de europeiska skidbackarna i vinter med en X-Trail e-4ORCE som är kraftigt modifierad till ett räddningsfordon för bergsmiljö vi kallar den Nissan X-Trail Mountain Rescue.

Modifieringen innebär att man har bytt ut hjulen till ”larvfötter” som ger grepp i de branta och isiga backarna.

Baksätena har tagits bort för att ge plats åt en bår som kan transportera skadade till närmaste vårdcentral samt att man skapat sittplats för sjukvårdspersonal.

Ett speciellt takräcke har monterats för att bära evakueringsbår och snöskyfflar. En siren samt en blinkande ljusbalk och starka lampor finns även monterade på taket.

Breda stänkskärmar fram och bak och framtill har stötfångaren förstärkts för att kunna utrustas med vinsh. En förstärkt dragkrok är även monterad fram. Side steps är monterade på sidan då denna X-Trail har en markfrigång som är 23 cm högre än normalversionen.

Syftet med utvecklingen och konstruktionen av X-Trail Mountain Rescue är att demonstrera det avancerade 4-hjulsdriftssystemt e-4ORCE, bestående av dubbla elmotorer som sitter placerade på resp. axel. Detta system skiljer sig från ett traditionellt mekaniskt system genom att reagera på 1/10 000-dels sekund, vilket är ca 1 000 gånger snabbare än ett traditionellt 4-hjulsdriftssystem.

Den kan anpassa energifördelningen till hjulen individuellt beroende på fäste. e-4ORCE-systemet fungerar supereffektivt och ger grepp i alla lägen, på väta och leriga underlag samt på snöiga och isiga vägar i bergsmiljö.

Nissan X-Trail Mountain Rescue - tar e-4ORCE till skidbackarna

Nissan X-Trail Mountain Rescue stödjer en kampanj i fem europeiska skidorter med titeln ”Ride Responsibly”. Nissan kommer att marknadsföra ”skidåkar-etikett” med placering av en digital skylt som uppmuntrar skidåkare att sakta ner där flera skidbackar möts för att minska risken för kollisioner. Precis som vi känner igen från elektroniska skyltar som mäter hastigheten hos passerande bilar på vägarna, kommer motsvarande digitala skyltar att visa skidåkarnas hastighet och skriva ett ”TACK” till de som åker i lämplig hastighet eller ett ”Sakta ner” till de som åker för fort.

Nissan X-Trail Mountain Rescue kommer att ställas ut i en glasmonter på den populära skidorten Cervinia i Italien.

”Syftet med utvecklingen av X-Trail Mountain Rescue och kampanjen är att informera konsumenter om fördelarna med Nissans avancerade elektriska 4-hjulsdriftssystem e-4ORCE”, säger Coralie Musy, Vice President, Brand & Consumer Experience, Nissan AMIEO.

I följande video visar Nissan X-Trail Mountain Rescue körkontroll och kapacitet med hjälp av e-4ORCE 4-hjulsdrift:

Nissan X-Trail är en stor familjecrossover som finns både med mild-hybrid bensinmotor och med Nissans e-POWER-teknik (bilen drivs av en elmotor som får sin ström från ett batteri som laddas av en bensinmotor).

e-POWER-versionen erbjuds även med 4-hjulsdriftsystemet e-4ORCE. Modellen finns med fem eller sju säten efter behov.

Nissan X-Trail är en av de mest populära Nissan-modellerna med försäljning på mer än 100 marknader under mer än 20 års tid. Den nuvarande modellen är den fjärde generationen och bygger på de tre tidigare generationernas goda DNA och erfarenhet.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>