Ny generation batteridrivna gräsklippare från STIHL
Hem ENERGI Ny generation batteridrivna gräsklippare från STIHL

Ny generation batteridrivna gräsklippare från STIHL

Publicerat av: Redaktionen

STIHL presenterar en ny generation batteridrivna gräsklippare, produktserierna RMA 2 och RMA 4.

Det nya sortimentet för små och medelstora trädgårdar är brett och innehåller maskiner med och utan hjuldrift, med uppfångare eller mulcher, med sido- eller bakutlopp och med klippbredder på 41, 46 och 51 centimeter.

Den nya generationens gräsklippare från STIHL lägger stor vikt vid ergonomi och användarvänlighet. Alla modeller är utrustade med ett justerbart komfortstyre som ger en bekväm arbetsställning och gör det lättare att ta bort gräset ur uppsamlingslådan. PV-modellerna i serie 4 har en display på styret som bland annat visar batteriladdningsnivån och hos PV- samt V-modellerna kan hastigheten anpassas till respektive terräng.

Batteridriften ger, förutom en avgasfri användning, också en låg ljudnivå – en fördel för både den som klipper och omgivningen. Maskinerna drivs av 36 V litiumjonbatterier från batterisystemen AK eller AP, beroende på modell och utrustning.

Ny generation batteridrivna gräsklippare från STIHL

ECO-läget med automatisk hastighetskontroll säkerställer lång drifttid för serie 4-modellerna; AUTO-BOOST-läget garanterar att tillräcklig kraft finns tillgänglig även när du klipper högt och tjockt gräs. PV-modellerna är utrustade med två batterier och har en så kallad sekventiell batterianvändning: När det första batteriet är tomt växlar enheten automatiskt till ett andra batteriet vilket eliminerar behovet av att manuellt byta batteri under arbetet.

De nya modellerna finns tillgängliga hos utvalda återförsäljare från och med februari 2024.

Höjdpunkter:
  • Täcker alla behov i små och medelstora trädgårdar: med den stora bredden av utrustningsalternativ för de nya batteridrivna gräsklipparna i serie 2 och 4, erbjuder STIHL rätt maskin för gräsmattor upp till 640 kvadratmeter. De nya batteridrivna gräsklipparna finns med klippbredder på 41, 46 och 51 cm och har, beroende på typ, även hjuldrift. V-modellerna i serie 4 är utrustade med Vario-drift som standard vilket gör att arbetshastigheten kan justeras mellan 2 och 4,6 km/h för att anpassa tempot efter terrängförhållandena.
  • Effektiv och högpresterande: den nya generationen batteridrivna gräsklippare från STIHL drivs av en elmotor (EC) som i kombination med det direktdrivna, optimerade bladet säkerställer långa batteridrifttider. Dessutom har PV-modellerna en så kallad sekventiell batterianvändning: När det första batteriet är tomt växlar enheten automatiskt till ett andra batteriet vilket eliminerar behovet av att manuellt byta batteri under arbetet. Series 4-modellerna har två extra driftlägen som gör att klipparens motoreffekt kan regleras beroende på gräshöjden och andra förhållanden: till exempel kan ON/OFF ECO-läget minska hastigheten och därmed mängden energi som krävs för en kort sommargräsmatta. AUTO-BOOST-läget, å andra sidan, gör att motoreffekten kan ökas, till exempel för att klippa högt och tjockt gräs på våren.
  • Bekvämt och ergonomiskt: De nya batteridrivna gräsklipparna i serierna 2 och 4 har en ny design som gör det lättare att ta bort den generöst dimensionerade gräsuppsamlarlådan med en hand. Styret kan justeras individuellt efter användarens behov. Ytterligare komfort säkerställs av de dubbla kullagrade hjulen och den centrala klipphöjdsjusteringen. PV-serien 4-modellerna har även en digital LED-display integrerad i styret. Utöver batteristatus visar den klippläge – Standard, ECO eller Autoboost – när gräsklipparen är i drift.
  • En maskin – fyra lägen: de nya modellerna kombinerar fyra klipplägen i en enhet. Alla maskiner är utrustade för att fånga upp gräsklippet och har bakutkast. Dessutom kan de göras om till mulchingklippare i bara några få steg med hjälp av medföljande extradelar. Med mulchning slipper användaren tömma gräsuppsamlarlådan och metoden ger näring direkt till gräset via det strimlade klippet som faller tillbaka på gräsmattan – naturlig gödsling. På båda serierna kan en sidotömningsanordning monteras på som gör att ännu högre gräs kan klippas.

  • Batteridrift: beroende på utrustningen och klippbredden drivs de nya batteridrivna gräsklipparna av ett kraftfullt 36 V litiumjonbatteri från STIHL batteridrivna system AK eller AP. Förutom till batteridrivna gräsklippare fungerar batterierna till ett brett utbud av andra enheter inom andra användningsområden – praktiskt för den som äger mer än en maskin.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>