Xylem - ny partner i Digital Futures Industrial & Societal Partnership-program
Hem HÅLLBAR DIGITALISERING Xylem ska samarbeta med Digital Futures Industrial & Societal Partnership-program

Xylem ska samarbeta med Digital Futures Industrial & Societal Partnership-program

Publicerat av: Redaktionen

Digitalisering har potential att skapa ett mer resurseffektivt och hållbart samhälle.

Med visionen att forma ett hållbart samhälle genom digital transformation välkomnar det tvärvetenskapliga forskningscentret Digital Futures nu Xylem som en ny partner.

Xylem är ett ledande vattenteknikföretag som har åtagit sig att ”lösa vattenutmaningar” genom att skapa innovativa och smarta teknologilösningar för att möta världens behov av vatten, avloppsvatten och energi.

”Vi är stolta och glada över att välkomna Xylem som partner till Digital Futures. I en värld av ständigt växande utmaningar levererar Xylem innovativa vattentekniklösningar genom vattnets hela kretslopp”, säger Karl H Johansson, föreståndare för Digital Futures.

”Vatten är livsavgörande och på Xylem är vi fast beslutna att lösa världens mest kritiska vattenutmaningar. Vi transporterar, behandlar och testar vatten för att säkerställa dess kvalitet. Innovation och forskning är avgörande för vår framgång, och det är därför vi är stolta över att vara en del av ett ekosystem som Digital Futures”, säger Ulf Carlsson, Director Innovation & Predevelopment på Xylem Water Infrastructure.

 

”Xylems portfölj av produkter, lösningar och tjänster över vattnets livscykel är oöverträffad. Förutom att minimera energianvändning och sänka livscykelkostnader hjälper våra lösningar kunder över hela världen att nå sina hållbarhetsmål inom både vatten- och avloppsvattenapplikationer”, fortsätter Ulf Carlsson.

Samarbete med företag och offentlig sektor ger forskare ökad insikt i olika samhällsutmaningar och tillgång till data och testbäddar. På så sätt kan forskningen fokusera närmare på konkreta problem och bidra till ett mer hållbart samhälle.

Ekosystemet av intressenter kallas Industrial and Societal Partnership Programme (ISPP) och etablerades i april 2022, tillsammans med Stockholms stad, Region Stockholm, AstraZeneca, Ericsson, Saab, Scania and Skanska.

Xylem - ny partner i Digital Futures Industrial & Societal Partnership-programDigital Futures etablerades 2020 gemensamt av Kungliga Tekniska högskolan (KTH), Stockholms universitet och RISE Research Institutes of Sweden. Över hundra projekt bedrivs inom centret för att bidra till att lösa frågor inom framtida energiförbrukning, klimatförändringar, sjukvård, transporter och ett inkluderande samhälle.

Tillsammans med aktörer inom offentlig och privat sektor tar forskare upp samhällsutmaningar med innovativa digitala lösningar, såsom framtidens kommunikations- och logistiksystem, platsoberoende sjukvård, klimatpositiv utveckling, digital infrastruktur och cybersäkerhet.

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>