Ny modul i Vismas affärssystem hjälper företag att klimatrapportera enkelt och effektivt
Hem MILJÖ Ny modul i Vismas affärssystem hjälper företag att klimatrapportera enkelt och effektivt

Ny modul i Vismas affärssystem hjälper företag att klimatrapportera enkelt och effektivt

Publicerat av: Redaktionen

För att hjälpa sina kunder att ta kontroll över sin klimatpåverkan, följa upp och agera lanserar Visma en ny modul för automatiserad klimatrapportering till affärssystemet Visma.net.

Klimatrapportering och hållbarhetsredovisning blir alltmer en självklarhet på svenska företag, men att leva upp till högt satta ambitioner är inte alltid det lättaste.

Kvalitativ rapportering och god kontroll på sin klimatpåverkan tar tid och kräver utrymme att analysera och agera utifrån resultatet. För att hjälpa sina kunder att ta kontroll över sin klimatpåverkan, följa upp och agera lanserar Visma en ny modul för automatiserad klimatrapportering till affärssystemet Visma.net.

Med automatiserade rapporter baserade på redovisningsdata direkt från affärssystemet blir klimatrapportering enklare och tillgängligt för fler. Tydligt och lättolkat underlag främjar även transparens, skapar förståelse och bygger engagemang.

– Att ha god koll på sitt klimatavtryck och jobba löpande för förbättring, är något de flesta företag har – eller strävar efter att ha – i sin ryggrad. Genom att addera klimatrapportering som funktion i vårt affärssystem vill vi ge våra kunder ett verktyg för att agera och driva förändring utifrån all deras data – inte bara utvalda delar, säger Maria Börjesson vd på Visma Software AB.

Utöver de kontinuerliga rapporterna baserade på befintlig data ger den nya funktionaliteten möjlighet till jämförelser med andra företag i samma bransch, samt stöd för hantering av företagets klimatkompensering, bland annat.

När lagen om hållbarhetsredovisning (CSRD) träder i kraft till årsskiftet förväntas intresset för kontroll och transparens kring klimatavtryck att öka. Inte bara de största företagen som initialt är direkt berörda kommer att påverkas – som ringar på vattnet lär intresset öka hos företag i alla storlekar och alltmer krav ställas på samarbetspartner, leverantörer, arbetsgivare och beslutsfattare.

Ny modul i Vismas affärssystem hjälper företag att klimatrapportera enkelt och effektivt

Modulen för klimatrapportering i Visma.net är utvecklad i samarbete med Atmoz AB och beräkningarna baseras på emissionsfaktorer från flertalet verifierade databaser samt följer den etablerade standarden för klimatrapportering, GHG-protokollet.

– Vi är stolta över att kunna erbjuda något så viktigt som klimatrapportering i ett av Nordens största och mest snabbväxande affärssystem. Fler företag kan nu skifta fokus från att jaga siffror till att dra nytta av de affärsfördelar som ett effektivt klimatarbete ger i olika dimensioner, säger Fredrik Bentlinger vd på Atmoz.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>