Copenhagen Atomics blir en del av Marviken Smart Energy Cluster i Norrköping.
Hem ENERGI Copenhagen Atomics blir nu en del av Marviken Smart Energy Cluster i Norrköping

Copenhagen Atomics blir nu en del av Marviken Smart Energy Cluster i Norrköping

Publicerat av: Redaktionen

Copenhagen Atomics och iPower Group har idag skrivit under en avsiktsförklaring för att utveckla ett partnerskap som kommer att leda till ny skalbar, kostnadseffektiv och fossilfri elproduktion.

Inom samarbetet installerar Copenhagen Atomic sin första demonstrationsreaktor som drivs med Thorium i Marviken och visar upp styrkan i deras kärnkraftsteknologi.

Partnerskapet kommer också undersöka förutsättningarna för att skala upp reaktorkapaciteten i Marviken.

Genom partnerskapet stärker Marviken sin ställning fr att kunna bygga en av de främsta energiklustermiljöerna i världen. Samarbetet öppnar även dörrar för banbrytande innovationer inom avancerade kärnreaktorer och nya bränslelösningar som Thorium – vilket kommer att forma morgondagens energilandskap.

Med sin expertis inom framtidens kärnkraftteknik och Thoriumbränsle kommer Copenhagen Atomics att bidra med värdefull kunskap och erfarenhet till Marviken Smart Energy Cluster. Detta kommer inte bara att främja en hållbar energiomställning, utan också skapa nya arbetstillfällen och stimulera ekonomisk tillväxt i regionen.

Partnerskapet mellan Copenhagen Atomics och iPower Group i Marviken Smart Energy Cluster markerar en viktig milstolpe för förverkligandet av framtidens energilösningar. Genom att kombinera våra styrkor och resurser kan vi ta kärnkraftsteknologi och bränslelösningar till nästa nivå och skapa en hållbar och trygg energiframtid för kommande generationer, säger Mads Steenberg, CEO för Copenhagen Atomics.

Copenhagen Atomics blir en del av Marviken Smart Energy Cluster i Norrköping.Marviken Smart Energy Cluster och iPower Group är stolta över att få välkomna Copenhagen Atomics. Detta partnerskap kommer att ge oss möjlighet att samverka i utvecklingen av banbrytande teknik som Thorium rektorer med möjligheten att använda kärnavfall som bränsle och accelerera innovationer inom energisektorn ytterligare. Vi ser fram emot att tillsammans forma en grönare och mer hållbar framtid, säger Niclas Adler, CEO för iPower Group och grundare av Marviken Smart Energy Cluster.

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>